Vişne Konservesi

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Moderatör
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.232
Tepki
5.771
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
Uzun saatler kaynatma, pişirme derdi yok. Konserveyi açtığınızda uzun uzun kaynayıp cılkı çıkmış vişnelerle değil diri diri neredeyse taze kıvamında vişnelerle karşılaşıyorsunuz. Vişneler suda kaynamadığı için lezzetsiz posa gibi olmuyor, gerçek vişne lezzetini koruyor. Bu nedenle vişneler tatlılarda kullanmaya çok uygun oluyor.

Malzemeler
2 kg vişne,
3 su bardağı şeker,
3 lt su.

Hazırlanışı
Vişnelerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve dilerseniz çekirdeklerini çıkarın,
Vişneleri kavanozlara doldurun,
Derin bir tencereye su ve şekeri alıp ocağa kaldırın ve şeker eriyene kadar karıştırın,
Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatın,
Altını kısıp kaynar vaziyetteyken kavanozlara paylaştırın,
Kavanozların ağzını güzelce silip kapaklarını sıkıca kapatın,
Kavanozları tamamı suyun içinde kalacak şekilde su dolu bir düdüklü tencereye yerleştirin,
Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dk. kaynatın,
Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp güneş görmeyen serin bir mutfak dolabına kaldırın.
 

Elif_Eylul

Yeee,dengele,zayıfla❤❤❤
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
21.689
Tepki
110.457
Puan
113
Yaş
40
Konum
Bursa
Uzun saatler kaynatma, pişirme derdi yok. Konserveyi açtığınızda uzun uzun kaynayıp cılkı çıkmış vişnelerle değil diri diri neredeyse taze kıvamında vişnelerle karşılaşıyorsunuz. Vişneler suda kaynamadığı için lezzetsiz posa gibi olmuyor, gerçek vişne lezzetini koruyor. Bu nedenle vişneler tatlılarda kullanmaya çok uygun oluyor.

Malzemeler
2 kg vişne,
3 su bardağı şeker,
3 lt su.

Hazırlanışı
Vişnelerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve dilerseniz çekirdeklerini çıkarın,
Vişneleri kavanozlara doldurun,
Derin bir tencereye su ve şekeri alıp ocağa kaldırın ve şeker eriyene kadar karıştırın,
Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatın,
Altını kısıp kaynar vaziyetteyken kavanozlara paylaştırın,
Kavanozların ağzını güzelce silip kapaklarını sıkıca kapatın,
Kavanozları tamamı suyun içinde kalacak şekilde su dolu bir düdüklü tencereye yerleştirin,
Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dk. kaynatın,
Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp güneş görmeyen serin bir mutfak dolabına kaldırın.
Eline sağlık abla❤️
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst