Uzun saatler kaynatma, pişirme derdi yok. Konserveyi açtığınızda uzun uzun kaynayıp cılkı çıkmış vişnelerle değil diri diri neredeyse taze kıvamında vişnelerle karşılaşıyorsunuz. Vişneler suda kaynamadığı için lezzetsiz posa gibi olmuyor, gerçek vişne lezzetini koruyor. Bu nedenle vişneler tatlılarda kullanmaya çok uygun oluyor.
Malzemeler
2 kg vişne,
3 su bardağı şeker,
3 lt su.
Hazırlanışı
Vişnelerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve dilerseniz çekirdeklerini çıkarın,
Vişneleri kavanozlara doldurun,
Derin bir tencereye su ve şekeri alıp ocağa kaldırın ve şeker eriyene kadar karıştırın,
Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatın,
Altını kısıp kaynar vaziyetteyken kavanozlara paylaştırın,
Kavanozların ağzını güzelce silip kapaklarını sıkıca kapatın,
Kavanozları tamamı suyun içinde kalacak şekilde su dolu bir düdüklü tencereye yerleştirin,
Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dk. kaynatın,
Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp güneş görmeyen serin bir mutfak dolabına kaldırın.
Malzemeler
2 kg vişne,
3 su bardağı şeker,
3 lt su.
Hazırlanışı
Vişnelerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın ve dilerseniz çekirdeklerini çıkarın,
Vişneleri kavanozlara doldurun,
Derin bir tencereye su ve şekeri alıp ocağa kaldırın ve şeker eriyene kadar karıştırın,
Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatın,
Altını kısıp kaynar vaziyetteyken kavanozlara paylaştırın,
Kavanozların ağzını güzelce silip kapaklarını sıkıca kapatın,
Kavanozları tamamı suyun içinde kalacak şekilde su dolu bir düdüklü tencereye yerleştirin,
Kapağını kapatıp buhar çıkışı sağlandıktan sonra 3-5 dk. kaynatın,
Tencereden çıkardığınız kavanozları kurulayıp güneş görmeyen serin bir mutfak dolabına kaldırın.