Venedik :İçinden romantizm geçen kent

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
fft20_mf1582985.Jpeg


İçinden romantizm geçen kent: Venedik

Birbirine küçük köprüler ile bağlanmış daracık tarih kokan sokaklardan oluşan Venedik, misafirlerine rüya gibi bir kentin caddelerinde kendilerini masal kahramanı gibi hissedecekleri bir tatil vaat ediyor.

fft20_mf1582986.Jpeg


Meşhur kanallarda tarihe yolculuk

Venedik’te görülmesi gereken ilk yer Büyük Kanal’dır. Vaporetto denen vapurlarla gezebileceğiniz kanalda Venedik’e özgü evleri seyredebilir ve şehrin büyüsüne kendinizi kaptırabilirsiniz.

Dükler Sarayı, kiliseleri ve katedralleriyle San Marco meydanı, Venedik’in rüya gibi atmosferini yaşayabileceğiniz bir diğer önemli turistik bölge.

Çan ve Saat Kulesi, Düka Sarayı, Rialto Köprüsü, Sansovino Kütüphanesi ve Hasret Köprüsü (Ponte Dei Sospiri) de Venedik’i ziyaret edenlerin görmesi gereken yerlerden.

fft20_mf1582987.Jpeg


Köprü üstünde alışveriş!

Venedik’in iki yakasını birbirine bağlayan Rialto Köprüsü, aynı zamanda şehrin en önemli alışveriş merkezlerinden.

Burada ayakkabıdan maskelere kuklalardan cam eşyalarına kadar birçok hediyelik eşya bulabilir; Venedik turunuzda hem kendinize hem de sevdiklerinize hatıra kalacak armağanlar alabilirsiniz.
fft20_mf1582989.Jpeg


Maskelerin gizemi
Venedik’e giden her turistin almadan dönmediği renk renk maskeler de ilk olarak dini bir karnavalda kullanılmak üzere yapılmış ancak zamanla Venedik’in simgelerinden biri haline gelmiş.
Milliyet
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
fft16_mf1479312.Jpeg


Venedik'in kanallarının hikayesi...

Gondolları ve kanallarıyla ünlü Venedik'in neden sular altında olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Venedik'teki binalar, birbirine çok yakın bir şekilde bir araya getirilen ahşap kazıklar üzerine inşa edilmiştir. Su altında oksijen olmadığı için çürümeyen ahşap aksine mineral düzeyi yüksek suya maruz kaldığı için kaya gibi sert bir madde haline dönüşür. Kazıklar yumuşak kum ve çamur tabakasını delerek daha sert olan kile kadar batar.
Venedik'in inşasında kullanılan kazıklar şuan Slovenya olan bölgeden getirtilmiştir. Bu nedenle bu bölge çorak topraklardan oluşmaktadır.
Venedik'in altında bulunan ahşap kazıklar, üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen hala sağlamdır. Binaların temelleri bu kazıklardan oluşur ve taştan binalar bu temelin üzerine oturtulmuştur. Ancak Venedik'teki binalar zaman zaman Adriyatik denizinin özellikle sonbahar ve ilkbahar dönemlerindeki hareketleri nedeniyle sel tehlikesi altındadır.

6 yüzyıl önce Venedikliler kendilerini karadan gelebilecek saldırılara karşı önemli akarsuların yönünü değiştirerek korumuştur. Bu akarsuları lagüne doğru yönlendirmişler ve böylece şehrin etrafını sularla kaplamasına izin vermişlerdir.

20. yüzyılda artezyen kuyuları yerel endüstri için su sağlarken battığında Venedik batmaya başlamıştır. Bunun sebebinin ise yeraltı sularının çıkarılması olduğu anlaşılmıştır. Artezyen kuyularının kullanımı 1960'tan sonra yasaklanmış ve batma süreci yavaşlamıştır. Ancak şehir hala sular altında kalma tehlikesini taşımaktadır. Çoğu eski evin merdivenleri şimdi sular altındadır.milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst