Venedik aynaları geri döndü

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Ayna, Sümerler’in camın yansımasını fark etmesiyle hayatımıza girdi. Artık hayatın vazgeçilmezleri arasında.

Venedik aynaları, klasik dekorasyona dönüşün yaşandığı bugünlerde de çok moda.

Varak çerçeveli aynalar da yeniden favori olanlardan. Altın ve gümüş yaprakların desenli ahşap çerçeve üzerine kakılmasıyla yapılan varak uygulamalarının orijinalini bulmak zor. Çünkü bu işi yapan az sayıda usta kaldı. Varak ayna alıyorsanız, kullanılan materyalden emin olun, gerçeğinden çok zor ayrılabilecek imitasyon altın ve gümüş yapraklarla yapılan uygulamalar da var.

Bir de öneri. Bu tür aynaları özellikle salonunuzda kullanıyorsanız, kristal taşlı avizelerle tamamlayın. Bu şekilde dekorasyonda bir devamlılık hissi yaratabilirsiniz. Ayrıca yine varak bayo ya da tırnak ve varak çerçeveli aynalarla, evinizin girişinde hoş bir görüntü yaratmanız mümkün. Bu uygulama için pirinç çerçeveli ayna ve pirinçten yapılmış bayo ve tırnak da kullanabilirsiniz.

Feng shui'yi unutmayın
Antrenizin ferah ve geniz gözükmesi için kapının karşına ayna koyabilirsiniz dedik ama Feng Shui uygulamalarında sokak kapısının tam karşısına gelen aynalar önerilmiyor. Çünkü içeri giren enerji bu yüzden geri gidiyor.

Ama bu ayna kullanmayın anlamına da gelmiyor. Bilakis, doğru noktalara yerleştirilmiş aynalar ile evde doğru enerji akışı sağlamak mümkün. Feng Shui uzmanlarına göre aynalar için en iyi kullanım alanları enerji akışının zorlaştığı ve engellendiği alanlar. Köşeler, sütunlar, L şeklindeki derin mekanlar gibi. Bir anlamda da, aynadan yansıyacak görüntü önemli. Güzellikleri çoğaltacak şekilde kullanılmasını önerenler de var. Güzel bir manzara mesela...

Aynaların kullanılması uygun olmayan alanlardan biri de yatak odaları. Feng Shui tutkunları, yatağın karşısındaki aynanın uykuyu kalitesizleştireceğinden, karı-koca ilişkisine üçüncü kişilerin dahil olmasına kadar uzanan teori ve iddialarla çıkıyor karşımıza. Yatak odanızda ayna varsa, yatağı görmeyecek bir konumda olmalı ya da uyurken üzerini örtmelisiniz.

Minimalist akıma çerçevesiz ayna
Bulmak pek kolay olmasa da ayna zarflarının, özelikle de antika olanların üzerindeki işler gerçek birer sanat eseri. Bu tür aynaların duvara asılanların yanı sıra saplı olanları da var. Saplı zarflı aynalar, yatak odalarında dekorasyon objesi olarak kullanmak için ideal. Hadi itiraf edelim, oldukça da kadınsı.

Komik aynalar geri döndü
Dışbükey ve içbükey olup, bakanı olduğundan uzun, kısa, şişman ya da zayıf gösteren aynalar dekorasyonun mizah unsurlarından. Kahkaha aynaları da denilen ve eskiden neredeyse her lunaparkta bulunan aynalar, son zamanlarda alışveriş merkezleri ve mağazaların dekorasyonlarında kullanılır oldu.

Nasıl asalım nasıl koruyalım :
Aynayı dekor unsurunun yanı sıra işlevsel olarak da kullanmak istiyorsanız en doğru görüntüyü boy hizasında asarak alabilirsiniz. Bakarken de ideali bir metre uzakta durmak.
Temizliğinde kullanacağınız yöntem aynanızın ömrünü de uzatacak. Üreticilerin tavsiyesi, asla kimyasal kullanmamanız. En ideali nemli bir bezle ya da su püskürterek aynayı ıslattıktan sonra gazete kağıdıyla temizlemek. Cam silmek için üretilen özel dokulu yumuşak bezleri de kullanabilirsiniz.

Banyo aynalarını buhardan kurtarmanın yolu :
Banyodaki aynaların tek derdi, sık sık oluşan buharlar. Özellikle banyodan çıktıktan sonra sıcak suyun buharı nedeniyle aynalarda kendinizi görmek neredeyse imkansız. Buharı önlemek için özel solüsyonlardan kullanabilirsiniz. Ancak daha da kolayı var. Saç kurutma makinesini bir kaç dakika aynanın üzerine tutun ve buhardan kurtulun.

Kaynak:
 
OP
L

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst