Vegan, Kremalı Balkabağı Makarnası

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
728xauto.jpg


Malzeme Listesi
250 gr makarna
}1 su bardağı balkabağı püresi
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 adet orta boy doğranmış soğan
4 diş doğranmış sarmısak
1/2 çay kaşığı toz muskat cevizi
1/8 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kara biber
100 gr keçi peyniri (veya vegan krem peynir)
1 tutam doğranmış maydanoz

(4 Kişilik - 20 dakika)

Hazırlanışı
Adım 1
Büyük bir tencereye maydanoz ve keçi peyniri dışındaki tüm malzemeleri ekleyin.

Adım 2
Yüksek ısıda kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlar başlamaz saatinizi 9 dakikaya ayarlayın. Bütün süre boyunca sık sık karıştırmaya devam edin. 9 dakika dolduğunda makarna yumuşamış, sos ise koyulaşmış hale gelmiş olmalıdır. Eğer makarna pişmemiş ise bir dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın.

Adım 3
Keçi peynirini makarnanın üzerine ufalayın ve peynir iyice eriyip makarna ile karışana kadar karıştırın. Beş dakika bekletin. Bu sırada makarna biraz çorbamsı bir görüntüye sahip olabilir ama durdukça yoğunlaşacaktır.

Adım 4
Karıştırıp tadına bakın. Dilerseniz biraz daha tuz ve kara biber ekleyebilirsiniz.

Adım 5
Tabaklara koyup maydanoz ekleyin.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst