Ve Sonunda Sabir Kazaniyor

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bana yıllar önce hayatımın evet karalarından biri olan bebek sahipi olma konusunda gidebileceğim son noktanın tüp bebek yöntemi olacak deselerdi inanmazdım.

5 yıl önce başladı herşey beklenen yumurtlama günleri ve adet günü sayımı .Bir gün geçikme bile çok önemli idi .Durmadan farklı eczanelerden alınana idrar testleri ve çıkmayan ikinci çizgi .Acaba yalnışlık var mı diye durmadan ve umutla yapılan ikinci idrar testleri.Hep aynı eczaneden almıyordum utanıyordum .Geçen sürede bir de dr gidelim adetin beklenen üçüncü günleri girdi hayatıma ilk dr birşeyin yok olmazsa 1 yıl sonra gel demişti.Eşimin yaptırdığı test ve uzun süre evde neşe konusu olan <kol gibi raporum var>. diye geçen yıl.Olmadı ,neden olmuyor çevremden gelen geBelik haberleri,insanların hadine zaman soruları kaçamak verilen cevaplar .Sonra her adette yıkıntı ,göz yaşı ve kabullenemeyen gerçek.
Birşeyler var Dr gidişler testler ,rahim filmi ve sonuç birşeyiniz yok .Çalışmaya devam .Geçen bir yıl daha geçiken bir gün bile nasıl ümit veriyordu insana.Sonra çatlama tedavisi 8 ay boyunca kollanan saatler ölçülen ateşler. Ama yine hayal kırıklığı verilen ara herkesin yorumu öffff.
Sonra aşılama umutlu bekleyiş ama görülemedi o iki çizgi d 3 aşılama biri double toplam 4 yine olmadı .Ve gerçek son umudum asla gelmek istemediğim bilmediğim bir yol Tüp bebek.
Aşılamadan sonra verilen arada yıkılmış bir kadın ne yapacağını bilmeyen doğru düşünemeyen başı ağıran bebek görünce iç çeken bir kadın.Kollarım ağırıyordu bir bebek taşıyamadığı için ağrıyor acı veriyordu.Geçiken adet hadi gel deyipte gelmeyen sonra aman deyip yaptığı idrar testinde görülen ikinci çizgi.
İnanamıyordum .İnanamadım yıkadığım halılar kendimi işe vererek yaptığım işkence ama nasık onca şeyden sonra başaramadım ama şimdi.
Gidilen dr ta duyulan o mahsum kalp atışı sevinirken durmadan baktığın ultroson kağıtı.
Bir gidişte duyulamadı o ses yoktu anlamıştım bir terslik olduğunu aldılar söktüler benden umutla büyük hayalle beklediğim yavrum .Ne kadar kısa imiş var oluşun .Küçük kanattıyla uçtu cennete beni korumaya bana umud olmuştu.Ama yok artık.Geçen süre fakat yine adet dönemleri hiçte geçikmiyordu.Öfffff

Dr gidip ne yapabiliriz dediğinde ilk tüp bebek yolculuğum başladı .Herşey iyi idi.Sağlıklı karı -koca açıklanamayan sebepsiz infertilte alınan yumurtalar gelişen embriyolar tamam herşey iyi derken alınan negatif sonuç bu inanılmaz endişe ,korku,yıkım bir daha umutlanmayacağım ağlamayacagım dedim .Anladım bu sadece bir zaman meselesi elinden geleni yap tek çözüm SABIR .İkinci deneme herşey süper gitmedim bile teste anladım olmadı .İki gün sonra adet kanaması ağlamadım kabullendim elimden gelmiyor gerçeği değiştirmek .Ağlamakda fayda değil sabır sakin olmak fazla umudlanmamaktı.
Hiç beklemediğim ande dr hadi deneyelim tamam ama umutsuzca denedim aynı oldu herşey .Test günü gitmek bile istemedim ama mecburdum diğer sefer gitmedim diye kızmıştı dr.Test için kan verirken biliyorum sonuç negatif yine hep öyle oldu kafama bir elma düşşeydi ancak o zaman inanırdım farklı bir şey olmadı dedim test kan alan hemşireye bak dediler hafif hafif alaylı gülümsediler.Sonra aynı hastanede bulunanan hasta yatan arkadaşı ziyaret ettik. 2 saat sonra çıkarken testi verdi elime sen bak dedi.Açtım sonuç 911,10 du .çok yüksek bu deger dedim .Güldü eşim hayırlı olsun herkese dedi.ağladım sarıldım arkadaşıma eşime ,haber verdim benden haber bekleyen arkadaşlara bir tanesinin doğum günüydü al sana hediye dedim.Ağladık telefonda beraber .2 gün önce benimle yaşıt bir arkadaşımın cenazesine gittim .Yenilmiş yenik düşmüştü kansere duyamadı ya .bir hayat biterken yeni bir hayat düştü karnıma .Can vereceğim ama yolum daha uzun sağlıkla ilerlerim ,İnşallah sağlıkla alırım ve kucağıma daha bitmedi.ilk adımdı oldu .Sabır kazandı , sizleri çok seviyorum sizlerle paylaştım bu ana sizlerle geldim .Başaracaksınız sizde sabırlı olun .Darısı size o elma sizinde başınıza düşsün .Güzel haberler dileği ile.
-Alıntı-
 

manolya03

Yeni Üye
Katılım
26 Mart 2011
Mesajlar
9
Tepki
4
Puan
3
Konum
istanbul
çok güzel bir paylaşım teşekkürler, eline sağlık...
Ben de bir kere başarısız bir deneme geçirmiş ve şu anda da yeni bir tedavi sürecinin içinde olan biri olarak çok etkilendim açıkçası, ben baya umutsuzdum başlarda doktorum selman beyin tutumu ile yeniden ümitlendim inşallah bende sonunda bir bebeğe sahip olabileceğim, bekliyorumm bakalım...
 

nurgulll

Yeni Üye
Katılım
16 Nisan 2011
Mesajlar
7
Tepki
1
Puan
3
Konum
İstanbul
Güzel bir paylaşım canım. Ben de tüp bebekle çocuk sahibi olmuş biri olarak çöok etkilendim. Aklıma beylikdüzü medicana'da geçirdiğim ümit dolu tedavi günleri geldi. :hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst