Uzun Yaşamanın Sırları!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Nasıl ki arabanız genel bakımı için bir uzmana ihtiyaç duyuyorsa, sizin de uzun ve sağlıklı bir yaşam için doktora gereksiniminiz var. Doktorlar, hastalıkları daha belirti vermeden önlemek konusunda hemfikirler. Bunun en etkili yolu ise, check-up! Doktorunuz size en uygun check-up programını oluşturup, sağlığınızı düzenli olarak takip etmelidir.

Uzun ve sağlıklı bir yaşam dediğinizde, aklınıza gelen sorulardan biri de, cildin gençliğinin nasıl korunacağıdır. Uzmanlar, cildin ışıltısını uzun yıllar kaybetmemesi için, öncelikle sağlıklı beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. Zeytinyağı gibi doymamış yağları ve büyük yapraklı bitkileri yeterli miktarda tüketenlerin ciltleri, tereyağı, kırmızı et ve şekeri bol tüketenlere oranla daha az kırışıyor.

Aşılar, günümüzde en önemli korunma yöntemleri olarak hala değerini koruyor. Aşı sayesinde ölümcül olabilen hastalıklardan korunabilirsiniz. Ancak aşıların etkili olabilmesi için, doğru zamanda ve doğru aralıklarla yapılması gerekiyor. Ayrıca yurtdışı seyahati yapanların, gidecekleri ülkeye göre aşılarını yaptırmaları da son derece önem taşıyor.

Genetiğinizi araştırın! Uzmanlar, osteoporoz, meme kanseri ve diyabet gibi pek çok hastalıkta, genetik etkilerin büyük rol oynadıklarına dikkat çekiyor. Eğer riskli gruba giriyorsanız, bu hastalıklara karşı nasıl önlem almanız gerektiğini doktorunuza danışın.

Sağlığınızı tehdit eden maddelerden tamamen korunmanız elbette çok mümkün değil ancak pek çok hastalığın temelinde, sağlam bir beslenme alışkanlığı yatıyor. Yapılan araştırmalar, beslenmedeki belirli düzenlemelerle kalın bağırsak ve mide kanserlerinin %90’ını, meme ve pankreas kanserlerinin ise 550’sini önlemenin mümkün olduğunu söylüyor. Bunun için, antioksidan besin unsurlarından beta karoten, C ve E vitaminleri ile selenyum içeren besinleri bolca tüketmeniz gerekiyor.

Tüm hastalıkları göz önünde bulunduracak olursak, sağlıklı yaşam için öncelikle kırmızı et tüketimini azaltmalı, bunun yerine daha çok balık, sebze ve meyve tüketmelisiniz. Yeterli miktarda antioksidan alabilmeniz için, mümkün olduğunca yeşil yapraklı sebzelere yönelmenizde fayda var. Kırmızı et, haftada sadece iki kez sofranızda bulunmalı, balık ise daha sık yer almalıdır. Yeşil çay ve su gibi, kalori içermeyen sıvıları bol bol içmeyi ihmal etmeyin. Uzmanlar, akşamları 1 kadeh kırmızı şarap veya 1 bardak bira içebileceğinizi söylüyorlar.
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Şişmanlık, çözmeniz gereken risk faktörlerinden biridir. Uzmanlar, kadınların beden kitle indekslerinin 19-24 arasında olması gerektiğini söylüyorlar. Elbette yağın vücudunuzda nasıl dağıldığı da son derece önem taşıyor. Bel çevresini, kalça çevresine böldüğünüzde çıkan sonuç, 0.85’in altında olmalıdır. Uzman yardımıyla kilo vermeli ve formunuzu korumalısınız.

Egzersiz yapmayı yaşam biçimi haline getirmelisiniz. Yürüyün veya bisiklete binin. Haftada en az 30’ar dakikadan 3 defa yürüyüş yapmalı ya da bisiklete binmelisiniz. Kaslarınızı haftada iki kez 20 dakika çalıştırmayı hedefleriniz arasına koyun.

Hiçbir şey, sigaradan kaçmanız kadar sağlığınız üzerinde olumlu etki yaratmaz! Çünkü nikotin, çeşitli kanser türleri ve kalp damar hastalıklarının yanı sıra, pek çok hastalığın da tetikleyicisidir. Sigaradan uzak durun!

Sağlıklı bir yaşam için bol bol yeşil çay ve nar suyu için. Yeşil çay, kötü kolesterole, yüksek tansiyona iyi gelir. Ayrıca kalp hastalıkları riskini azaltır. Nar suyu da kolesterolü, kan şekerini dengeler, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. C vitamini deposu olan nar suyunu özellikle kış ayarlında bolca tüketin.

Her gün süt için! Kemiklerin yapımında rol oynayan kalsiyumun günlük takviyesinde sütün büyük yeri var.

Selenyum ve E vitamini ile gençliğinizi koruyun. Selenyum, antioksidan özelliğe sahiptir. Özellikle kan hücrelerinin zarar görmesini önler. Kanser oluşumunu önleyici etkisi de vardır.

Kalbiniz için Omega-3 alın. Uzmanlar, balık sevmiyorsanız, omega-3 yağ asidi içeren preparatlardan kullanmanızı öneriyorlar. Günlük alınan 1 gram yağ asidi, sizi kalp ve damar hastalıklarından koruyabiliyor.

Alıntıdır!
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Zaten zamaninda yapilmasi gereken kontrolleri yaptirsak sanirim daha saglikli oluruz.
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
valla arabalara gösterdiğimiz özeni kendimize göstermiyoruz bazen:kptmya: onları bile bakımını aksatmıyoruz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst