Uzun ve Sık Kirpiklere Sahip Olmanın 5 Yolu

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Göklere uzanan kirpiklere sahip olmanın en etkili yöntemleri neler?

kirpik_mkle2.jpg


Çözüm 1: Kısa süreli ve masrafsız
Rimel seçimin çok önemli olduğunu söylemeye gerek var mı? Dolgun kirpiklere sahip olmamızı sağlayacak son teknoloji ürünü rimeller bu konuda oldukça başarılı. 20 kata kadar daha fazla dolgunluk sağlayan rimelleri kullanması da çok önemli. İşe öncelikle kirpiklerin uçlarını rimelleyerek başlayın. Sonra diplerine doğru inin. Üst kirpikleri yukarıdan aşağıya, sonra alttan yukarıya doğru fırçalayın. Böylece kirpiklerin tek tek hem altları, hem de üstleri rimellenmiş olur. Üst kirpiklerinize rimel sürerken aşağıya bakın. Rimel fırçasını kirpiklerin enine sürterek uygulayın. İç köşelerde dışarı doğru sürün. Daha sonra fırçayı kirpik dipleri de doğru oynatın ve üst kirpikleri en üstten aşağıya doğru, alt kirpikleri de aşağıdan yukarıya doğru rimel uygulayın. Böylece kirpiklerin iki tarafı da boyanmış olur ve kirpikler yukarıya doğru kalkar. Alt kirpikleri boyarken yukarıya doğru bakın, fırçayı önce yukarı, sonra aşağı doğru kullanın. Bir kat daha rimel kullanmak için her tabakanın kurumasını bekleyin İstediğiniz dolgunluğa göre birkaç kat rimel sürmeniz gerekebilir. Rimelinizi kimseyle paylaşmayın ve kullanım sürelerine dikkat edin. Dolgun kirpik etkili maskaraları bulabileceğiniz markalar: Maybelline, Max Factor, Loreal, Flormar, The Body Shop

kirpik_mkle.jpg


Çözüm 2: Uzun süreli ve kalıcı
Kirpikleri besleyerek uzatan yağlar olduğu bir gerçek. Ancak çok çabuk sıkılan ve akşamları makyajını temizlemeye bile üşenen bir yapıya sahipseniz, bu yöntem sizin için pek ideal değil. Ama bu konuda kararlı olan bayanlar için işin formülü aşağıda! Bu arada adı geçen yağları aktarlardan oldukça ucuza bulabilirsiniz. İşte Suna Dumankaya'nın etkili kirpik uzatma formülü:

Kirpik uzatan yağlar:
-1 çorba kaşığı badem yağı
-1 tatlı kaşığı buğday özü yağı
-1 tatlı kaşığı soya yağı
-1 çay kaşığı lanolin
-3?er tane ceviz ve fındık

Kirpik uzatma kürü nasıl hazırlanır?
Bir çorba kaşığı badem yağı, bir tatlı kaşığı buğday özü yağı ve bir tatlı kaşığı soya yağının içine 3’er tane ceviz ve fındık koyun. Bu karışımı kısık ateşte 10 dakika ısıttıktan sonra süzün. Süzerken içine bir çay kaşığı lanolin karıştırın. Karışımı küçük bir cam kavanoza koyun, her gece yatmadan önce bir pamuk yardımı ile hafifçe kirpik diplerinize sürün. Sürerken gözünüze kaçırmamaya dikkat edin.


Çözüm 3: Geçici ve uygulaması zor
Eskiden yalnızca türk filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz takma kirpikler artık günlük makyajın bir parçası haline geldi. Üstelik doğal görünümlü olanları, gerçek kirpiklerden pek de kolay ayırt edilemiyor. Sizi bilmem ama ben takma kirpik kullanma konusunda son derece beceriksizim. Tek tek tel şeklinde takılan takma kirpiklerin görünümüne bayılsam da, onları kirpiklerimin arasına yapıştırmak çok fazla vaktimi alıyor. Bu konuda kendinize güveniyorsanız, kesinlikle bu yöntemi tavsiye ederim. Harika bakışlar kazandırıyor.

kirpik_mkle3.jpg


Çözüm 4: Uzun süreli ve çok etkili
Kadınları güzelleştirmek için çalışan estetik ve güzellik sektörü, kirpik konusunu da atlamamış. Geçtiğimiz haftalarda bahsetmiş olduğum "ipek kirpik" uygulamasını denedim ve son derece memnun kaldım. İpek kirpikler gerçek kirpik yapısına en çok benzeyen malzemeden yapılmış. Gerçeğinden ayırt edilmesi çok zor. Kirpiklerin takılması ise 2 saat kadar vakit alıyor. İpek kirpikler büyük bir ustalıkla kendi kirpiklerinizin arasına özel bir yapıştırıcı ile yapıştırılıyor. Ve siz banyo da yapsanız, makyajınızı da temizleseniz bu kirpikler dökülmüyor. Ancak uygulama sonrası her üç haftada bir kirpiklerinizin bakımı yapılıyor. Takılan kirpik sayısı ise 200'den fazla. Yani sonuç muhteşem görünümlü gözler oluyor. Üstelik rimel sürmenize de gerek kalmıyor. Bir aydır beni makyaj yapma zahmetinden kurtaran ipek kirpikleri size de tavsiye ediyorum. Nerelerde yaptırabileceğinize gelince… Bu konuda google'da küçük bir araştırma yapabilirsiniz ya da Murat Topoğlu Kliniği'nden Burcu Gül Hanım'ın sizi etkileyici bakışlara kavuşturacağından emin olabilirsiniz.


Çözüm 5: Tek seferde uygulama ve kalıcı
Uzun, kıvrık kirpikler yüzyıllardır dişiliği güçlendiren, vurgulayan özellikler olarak biliniyor. Bu nedenle de zaten daha çekici ve dişi bir görünüme sahip olmak için ense kıllarını artık göz kapaklarında taşıyor pek çok kadın. Kılların enseden alınması ve göz kapaklarına teker teker ekilmesi ise 1,5-2 saat sürüyor. Ekim işlemi lokal anesteziyle gerçekleştiriliyor, yani sadece göz kapağı ve ense uyuşturuluyor. Ancak yöntemin küçük bir sakıncası var: Ekilen kirpiklerin uzaması durmuyor! Yani zaman zaman elinize makası alıp onları kısaltmanız şart!



ALINTIDIR!
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
ben kirpiklerimden memnunum
bu cok ilginc geldi bana: ense kıllarını artık göz kapaklarında taşıyor pek çok kadın
 

esrabircan

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2011
Mesajlar
3
Tepki
4
Puan
3
Konum
yozgat
badem yağı gözü yakıyor hint yagını düzenli bi şekilde 1 ay çok düzenli bi şekilde gece yatmadan önce sürerek kullandım hiçbir fark göremedim pek bi işe yaramıyor sanki.
 

enise_

Daimi Üye
Katılım
9 Mayıs 2011
Mesajlar
2.128
Tepki
1.923
Puan
113
Konum
Bursa
bende memnundum ama stresten döküldüler hepten:dertli:
badem yağı sürüyorum bende etksi oluyo ama düzenli sürmek şart
ipek kirpiği bende merak ettm iyi bişey sanki:acep:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
46
Konum
almanya
uzun kirpiklere bayılıyorum benimkiler gençken kirpik makasıyla kıvırırken hep döküldü acaba ipek kirpik ektirsemmi ne:deli::deli::deli:
 

buket

Aktif Üye
Katılım
1 Eylül 2008
Mesajlar
254
Tepki
179
Puan
43
Konum
antalya
benimde kirpiklerim çok güzeldi ama nivea nın bir rimelini kullandım kullanmaz olaydım hala toparlanmadı kirpiklerim.-zebani
ben lugamin diye bir ilaç duydum onu kullanmayı düşünüyorum ama birazcık riskli:acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst