Uzi denediniz mi?
Klasik malzemelerle farklı lezzetler elde edebilirsiniz. İştah kabartan Uzi’yi denemeden geçmeyin...
Malzemeler
2-3 adet yufka
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
4-5 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
1 su bardağı iç bezelye
1 adet orta boy havuç
1 çift tavuk göğsü
1 yemek kasığı tereyağı
1 yemek kasığı zeytinyağı tuz, karabiber
Yapılışı
Pirinci yıkayıp, 1 tatlı kasığı kadar tuzla kaynar su ilave edip karıştırın. Tavuk göğsünü haşlayın, didin. Ufak küpler halinde doğradığınız havucu ve bezelyeyi az miktarda tuz ekleyerek haşlayın. Küçük bir teflon tavaya 1-2 yemek kasığı zeytinyağı ekleyin. Kırık bademleri ekleyip kavurun. Tencereye sıvı yağ ekleyip, pirinçleri ilave edin, kavurun. Tuz ve 3 bardak kaynar su ekleyip demlendirerek pişirin. Pilava tereyağı ve zeytinyağı karışımını ekleyin. Karabiber, havuç, bezelye, badem ve didilmiş tavuk etini ekleyip karıştırın. Yufkaları yufka basma 6 dilim çıkacak şekilde üçgenlere bölün. Birini kâsenin içine döşeyin, uzun tarafını geri katlayın. Zeytinyağı sürün. İçine hazırlamış olduğunuz pilavdan koyun, yufkanın sarkan kenarlarını üzerine kapatın. Kâseyi ters çevirin ve hazır olan uziyi yağlanmış fırın tepsisine dizip yağlayıp susam sürün ve 200 derecede pişirin.
ekolay
Klasik malzemelerle farklı lezzetler elde edebilirsiniz. İştah kabartan Uzi’yi denemeden geçmeyin...
Malzemeler
2-3 adet yufka
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynar su
4-5 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
1 su bardağı iç bezelye
1 adet orta boy havuç
1 çift tavuk göğsü
1 yemek kasığı tereyağı
1 yemek kasığı zeytinyağı tuz, karabiber
Yapılışı
Pirinci yıkayıp, 1 tatlı kasığı kadar tuzla kaynar su ilave edip karıştırın. Tavuk göğsünü haşlayın, didin. Ufak küpler halinde doğradığınız havucu ve bezelyeyi az miktarda tuz ekleyerek haşlayın. Küçük bir teflon tavaya 1-2 yemek kasığı zeytinyağı ekleyin. Kırık bademleri ekleyip kavurun. Tencereye sıvı yağ ekleyip, pirinçleri ilave edin, kavurun. Tuz ve 3 bardak kaynar su ekleyip demlendirerek pişirin. Pilava tereyağı ve zeytinyağı karışımını ekleyin. Karabiber, havuç, bezelye, badem ve didilmiş tavuk etini ekleyip karıştırın. Yufkaları yufka basma 6 dilim çıkacak şekilde üçgenlere bölün. Birini kâsenin içine döşeyin, uzun tarafını geri katlayın. Zeytinyağı sürün. İçine hazırlamış olduğunuz pilavdan koyun, yufkanın sarkan kenarlarını üzerine kapatın. Kâseyi ters çevirin ve hazır olan uziyi yağlanmış fırın tepsisine dizip yağlayıp susam sürün ve 200 derecede pişirin.
ekolay