Uygulaması kolay 9 anti-aging tüyosu

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Haftada üç gün 40'ar dakika yürüyüş bandında yürüyün

Spor yapmak, genel sağlık için yararlı olduğu kadar cildiniz için de yararlıdır. Çünkü oksijenin hücreler ve dokular tarafından daha çok özümsenmesini sağlar. Sert zeminlerde yapılan koşu gibi fiziksel aktiviteler, zamanla yüzünüzde derin çizgi ve göçmelere neden olabilir. Profesyonel koşucularda zeminle oluşturulan sistematik ters kuvvet nedeniyle kalıcı kırışıklıklar oluşur. Cilde etki eden bu kötü faktörleri ortadan kaldırmak için yürüyüş, step ve eliptik egzersizler en iyi yöntemlerdir. Eğer vaktiniz yoksa, hafta sonları iki saat bisiklete de binebilirsiniz.

Retinol içeren bir gece kremi kullanın

Kırışıklıkları düzleştirmek, kolajenle birlikte elastin üretimini hızlandırmak ve kan akışını artırırken serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlamak için, retinolden daha iyi bir yol yoktur. Kısacası yatmadan önce bunu yüzünüze uygulamanızda fayda var. Önerimiz, Sérum Anti-Age Absolu de Filorga, Retinol 0.3 Rénovateur Nuit de SkinCeuticals ve Flaws No More, R3P de Dr. Brandt, Sephora kullanmanız.

Her hafta peeling yapın
Zamanla cildinizdeki gözenekler sıkılıklarını yitirirler, bunda cildinizdeki yağ oranının ve makyajın da etkisi vardır. O nedenle cildinize düzenli olarak haftada bir, evde peeling kit'iyle ya da dışarıda, glikolik/laktik asit bazlı kimyasal peeling uygulanmalıdır. 20 yaşından itibaren başlanılması gereken bu işlemler, cildinizi temiz tuttuğu gibi, teninize de parlaklık verir. Kimyasal peeling için Dermabrasion Anti-Age de Darphin, Appareil Crystal Renew de Rio ve evde yapacağınız peeling içinse Micro-dermabrasion Derm Preparations de Kiehl's'i öneririz.



Akşamları portakal suyu için

Güneşin ve stresin neden olduğu kötü etkileri onarmak için en iyi anti-aging yöntemi C vitamini kullanmaktır. Güneş ışınlarında etkisi kaybolduğundan, en iyisi akşam yemeğinde 75 mg. kadar C vitamini tüketmektir. Eğer portakal suyu sevmiyorsanız yerine bir kımızı biber, bir tabağın üçte biri kadar brokoli ya da yarım greyfurt da yiyebilirsiniz.

Cildinizin gerginliğini korumak için kilonuzu sabitleyin

Sık kilo alıp verme neticesinde cildiniz gevşer. Bu belki 20 yaşındaki biri için problem değildir, ancak 40 yaşlarında artık deri, elastikiyetini kaybettiğinden sorun teşkil edebilir. Sık kilo alıp veren kişilerin cildinde nazo-labial kırışıklar meydana gelebilir.

Abur cuburdan uzak durun

Kırışıklıkların pek de umurunuzda olmadığı yaşlarda, hamburger-patates-gazlı içecek tüketme eğilimimiz fazla olur. Fakat vücudumuzun, acıları daha sonraları çekeceğimiz bir hafızası vardır. Kızarmış ve şeker bakımından zengin tüm o yiyecekler, cildinizdeki kolajen ve elastinleri yok eder.




XXL güneş gözlükleri kullanın

Göz kapaklarınızda düşmeyi ve göz kenarlarında oluşabilecek kaz ayaklarını önlemek için göz çevresini kapatan gözlükler kullanmak gerekir.

Göz kenarlarına sürdüğünüz kremleri, dudak kenarlarına da uygulayın

Estetik müdahaleyle tedavisi en zor bölge dudak çevresidir. Yüz kaslarımız vücudumuzdaki diğer kaslar kadar çabuk gevşemezler; ancak bir süre sonra esnekliklerini yitirirler. Hem bu gevşemeyi ertelemek, hem de güneşin zararlı etkilerinden korunmak için, 20'li yaşlardan itibaren her gece, göz kenarlarınıza sürdüğünüz kremleri, dudak çevresine de uygulayabilirsiniz. Yine de gülmek güzeldir ve onu hiçbir şey durduramaz. Gülen kadınların dudak kenarlarında hoş kıvrımlar oluşurken, kederli kadınların erken yaşta meydana gelen kırışıklıkları olur.

Botoks yaptırmaya 30'lu yaşlarda başlayın

Kırışıklıkların ortaya çıkışını erteletme işlemi, zarar görmüş bir cildi onarmaya çalışmaktan daha kolaydır. İşle bu nedenle 30’lu yaşlardaki küçük botoks enjeksiyonlarını, kırışıklıkları kontrol altına almak için öneriyoruz. Amaç, derin olmayan daha az kırışıklık.



Alıntıdır!





 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst