Usta Kebabı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
366816876417.jpg



Usta Kebabı

200 gram satırda çekilmiş kuzu eti (but ve kaburga birlikte)
Biftek (pastırma şeklinde dilimlenmiş)
Az miktarda satırla kıyılmış kuyruk yağı
1 adet kök kırmızı biber (satırla kıyılmış)
1 adet sivri biber
1 diş sarmısak
Az miktarda isot, kekik, nane, kimyon, karabiber, yedi baharat karışımı

YAPILIŞI:

Biftek hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıp, özdeşleştirin. Üzerini strech filmle kaplayıp buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra elinizle kebap şekli verin. Üzerine biftek dilimlerini yerleştirip şişe dizin. Mangalda pişirin. Terbiyeli soğan eşliğinde servis yapın.

Terbiyeli soğan için: 1 adet soğanı ince kıyıp, limon suyu, nar ekşisi, kekik, zeytinyağı, kırmızı lahana turşusu, ince kıyılmış taze nane ve maydanozla karıştırın.

Takvim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst