Uskumru Dolması

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
70
Konum
almanya
:catalbicak::catalbicak:USKUMRU DOLMASI:
Malzemeler:
8 adet (1 kg) uskumru İçi için 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet pırasa 1 adet havuç Yarım maydanoz Tamamlama 2 adet üzüm yaprağı (salamura) 3 adet limon 2 çay kaşığı kekik Tuz, biber Zeytinyağı (tepsi için)
Hazırlanışı:
Balık hazırlama: 1- Balıkların, kafasına yakın, yüzgeçleri ile beraber kafaları kesilip, karınları yırtılmadan içleri boşaltılır. 2- Sırt kılçığının iki tarafından, bir bıçakla, yarılarak ve başparmağın ucuyla yan kılçıkları itilerek, içindeki kılçıklar çıkartılır (yani, kılçıksız olarak ikiye ayrılmış olur). 3- Balıklar yıkanıp süzüldükten sonra, üzerlerine biber, bir limonun suyu ve az kekik serpilerek terbiye edilir. İç hazırlama: 1- Pırasa temizlenir, havuç soyulur ve maydanoz yıkanıp süzüldükten sonra bir blender veya rondo yardımıyla hepsi incecik kıyılır. 2- 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile kıyılmış malzeme 2 dk kızartmadan kavrulur ve üzerine beyaz şarap ilave edilir. 3- Beyaz şarap çekene kadar pişirilip tuzu biberi atılır ve soğutulur. Yemeği tamamlama: 1- Üzüm yaprakları hazır edilir. 2- Balıklar tuzlanır ve içlerine hazırlanan sebze içi konup kapatılır. 3- Her balık iki üzüm yaprağı ile sarılır. 4- Fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanır ve içine uskumru dolmaları yerleştirilir. 5- Dolmaların üzerlerine de az zeytinyağı sürülür. 6- 250 derecede (çok kızgın fırın) önceden ısıtılmış bir fırına verilerek 15 civarında pişirilir. SERVİSE HAZIRLAMA: Kişi başı 2 adet uskumru dolma tabağın ortasına yerleştirilir. Kenarına yarım limon ve isteğe bağlı bir tutam roka, tere veya maydanoz konup sıcak olarak servis yapılır. Garnitür olarak, bu balığın yanında haşlanmış patates (balık patates) ve mevsim salatası verilmesi tavsiye edilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst