Ünlülerin ev stili

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
20mel-anayazi1a.jpg


ÜNLÜLERİN EV STİLİ
Barbra Streisand, yazar ve fotoğrafçı kimliğiyle çıkardığı “My Passion for Design” kitabında, Kaliforniya sahilindeki rüya evini nasıl yaptığını adım adım anlatıyordu. Hollywood’un diğer ünlü isimleri dekorasyonda onun kadar yetenekli olmayabilirler ama çoğunun evi yarattıkları kişisel detaylarla onları daha da yıldızlaştırıyor.

20mel-anayazi1b.jpg


IŞIK EVİN HER KÖŞESİNDE / MEG RYAN
Sürekli dekorasyon dergisi sayfaları kesip biriktiren ve gittiği her mekandan ilham toplayan Meg Ryan, kuzey Atlantik kıyısındaki evini çocuklarıyla vakit geçirebilmek amacıyla almış. Güneşin bir cephesinden doğup öteki cephesinden battığı bu aydınlık ev, güzel oyuncunun moda tarzının devamı niteliğinde. Üzüm bağları arasındaki bina, beyaz, ahşap ve çelik tasarımlar dışında büyük bitkiler ve çiçeklerle dekore edilmiş. Yüksek tavanların ve büyük pencerelerin verdiği avantajla ışığın evin her köşesine yayılması sağlanmış. Ryan, mobilyalarda sayıca az, boyutça etkileyici tercihler yapaken, renklerde doğanın nötr paletinden yararlanmış.


20mel-anayazi2a.jpg

GWYNETH PALTROW / PASTEL RENKLER
Oyunculuk, aşçılık, yazarlık ve son olarak şarkıcılık yapan Gwyneth Paltrow, tasarım konusunda da iddialı. Geçtiğimiz sene mimar ağabeyi Al Martin ile birlikte Londra’da iki komşu evi birleştirerek yenileyen güzel yıldız, gelecekte kendi mobilya ve masaüstü aksesuvarları koleksiyonunu çıkarabileceğini söylüyor.


20mel-anayazi2b.jpg


Hamptons’daki evinin stil ipuçları olarak pastel renk skalalarını, De Gournay marka floral baskılı duvar kağıtlarını, cam fanuslu fener aydınlatmaları ve tek tip çiçekle yapılan aranjmanları veriyor. Evdeki tüm seçimler, Paltrow’un sade-feminen giyim tarzının devamı niteliğinde.


20mel-anayazi3b.jpg

PASİFİK MANZARALI / COURTENEY COX
Oyuncu olmadan önce mimar olmayı hayal eden Courteney Cox, bu tutkusunu hiç kaybetmemiş ve Malibu’daki evini yenilerken kolları sıvamış. İçinde misafir evleri, tenis kortu ve yüzme havuzu bulunan ev, iki dönüm arazi içinde Pasifik okyanusunu seyrediyor. Cox, profesyonel yardım da alarak beyaz duvarlı, ahşap zeminli, karmaşadan ve süslü detaylardan arınmış, basit bir dekorasyon yapmış.


20mel-anayazi3a.jpg


Okyanus manzarası, evin mümkün olduğunca içine sokulmuş. Örneğin güzel yıldızın çok vakit geçirdiği ana mutfağın kapıları, havuza ve ardındaki okyanusa bakan büyük bir terasa açılıyor. Evdeki beyaz ağırlıklı renk paleti de dışarıdaki manzaranın öne çıkmasını sağlıyor.


20mel-anayazi4b.jpg

AKDENİZ ESİNTİSİ / ELLEN POMPEO
Grey’s Anatomy’deki Meredith Grey karakteri ile tanınan Ellen Pompeo, 1920’lerin klasik İspanyol stilinde inşa edilmiş evini satın aldıktan kısa bir süre sonra, iç mimar Martyn Lawrence Bullard ile çalışmaya karar veriyor.


20mel-anayazi4a.jpg


Yeni evinin dekorasyonuna ilham kaynağı olarak Akdeniz sahillerini seçen Pompeo, “güneş ışıklarıyla yıkanan” ve “geniş gönüllü” bir ev yaratmaya karar veriyor. Eski ve yeni mobilyaları, vintage parçaları kullanarak, tam istediği gibi, Akdeniz rahatlığında bir tarz oluşturuyor.


Hürriyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst