Unlu irmik helvası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.326
128436i.jpg

Unlu irmik helvası

Malzemeler

2 bardak irmik

3 kaşık un

1 kahve fincanı dolmalık fıstık

2 bardak şeker

3 bardak su

1 çorba kaşığı tarçın

1 paket margarin

YAPILIŞI

Margarin eritilir, irmik ve un ilave edilerek kavurma işlemi yaklaşık 30 dakika kadar devam eder. Fıstıklar tencereye eklenerek irmik kahverengileşinceye kadar kavrulur. Diğer yandan 3 bardak ılık su şeker ile karıştırılarak tencereye eklenir. Hafif ateşte helvamız suyunu çekene kadar pişirilir. 15 dakika kadar ocağın altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Bir dondurma kaşığı yardımı ile şekillendirilir ve tarçın serpilerek servis edilir.

Alıntıdır...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
bende yapmadim coktandir helva,
acikcasi ya irmikli yada un helvasi biliyorum ikisinin karisimi nasil olur acaba

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.326
Şekercim fıstık koyma boşver amaaan :) ben bazen irmikli olana iri parça ceviz yada bütün antep fıstığı falan koyuyorum yada hindistancevizini kavuruyorum falan helvalar üzerinde güzel oynanabilen yiyeceklerden kakaolu yapılıyor birde yemek dergisinde un helvası görmüştüm elinde açtırıp ceviz-tarçın-kuruüzüm içi koyup kapatıyorsun (içli köfte gibi) kesince çok hoş gözüküyor...

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.294
Şekercim fıstık koyma boşver amaaan :) ben bazen irmikli olana iri parça ceviz yada bütün antep fıstığı falan koyuyorum yada hindistancevizini kavuruyorum falan helvalar üzerinde güzel oynanabilen yiyeceklerden kakaolu yapılıyor birde yemek dergisinde un helvası görmüştüm elinde açtırıp ceviz-tarçın-kuruüzüm içi koyup kapatıyorsun (içli köfte gibi) kesince çok hoş gözüküyor...

Ya ama ben fıstıklı helvayı çok seviyoruummm

Of ceviz tarçın kuruüzmü üçlüsüyle de helva süper olur kesin.

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
dolmalık fıstık evde olmayınca kırılmış ceviz katıyorum o da güzel oluyor

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
bugün cevizlisini yaptım aynı tarifin ,komşulara da dağıttım tadı ilginç ve güzel geldi onlara,ben de çok beğendim teşekkürler canım ..

nar-ı beyza

Daimi Üye
Tepki
1.231
bizim akrabalar hep ikisini karıştırıp yapardı
geçenlerde de ablamın canı helva istemişti irmik yetmeyince un katıp yaptı çok da güzel olmuştu denemenizi tavsiye ederim. susamlı irmik helvası da güzel oluyor onu da tavsiye ederim bir tek sanırım dolmalık fıstıkla denemedik onun da minicik bir paketi 6-8 lira civarı insanın gözüne geliyor ya

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar