Üniversitelere, 'Girişimcilik Dersi' geliyor.

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.557
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
images


Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle üniversitelerin tüm bölümlerinde ''Girişimcilik Dersi''nin okutulması için protokol imzalayacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, YÖK üniversitelerde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, gençleri girişimciliğe özendirmek amacıyla KOSGEB ile işbirliğine gitmeye hazırlanıyor.

İmzalanması planlanan protokolle, gerek küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini geliştirmek, gerekse ''Üniversite-İş Dünyası'' işbirliğini sağlamak hedefleniyor.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nda yer alan ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' programları, akademik yıl içerisinde fakültelerde, meslek yüksekokullarında düzenlenecek.

Üniversitelerin test, analiz, kontrol-muayene ve kalibrasyon hizmeti veren labaratuarlarından KOSGEB destekli hizmet alan KOBİ'lere, ilgili hizmet alımlarında öncelik verilecek ve avantajlar sağlanacak.

Alıntıdır..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst