Üniversite Seçerken Dikkat!

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Üniversite Seçerken Dikkat!

Yeni sistemin ilk kez uygulandığı 2010 tercih dönemi, önceki yıllardan hararetli geçecek.

Öğrenciler bir taraftan, yeni sistemi anlama mücadelelerini sürdürürlerken, diğer taraftan da geleceklerini inşa edecekler. 26 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında devam edecek tercih dönemine rehberlik etmesi için tasarlanan bilimsel kaynak “ Akıllı Tercih Sistemi” , kafalardaki tüm sorulara cevap verirken, gençlerin Üniversite seçimine yoğunlaşmaları gerekiyor.


Üniversite seçerken nelere dikkat etmelisiniz? İşte birkaç ipucu…

- Üniversite hakkında kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. Tercih listenize yazacağınız bölüm ve programlar için, aynı ilde iseniz mutlaka Üniversiteyi ziyaret edin. Eğer uzakta iseniz, internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

- Tercih listenizi hazırlamaya başlamadan önce, bir üniversiteden neler beklediğinizi iyice belirleyin. Hatta not alın. Listenizde yer vereceğiniz üniversitelerin, bu beklentilerinizi karşılayıp karşılamayacağını araştırın..

- Ulaşım olanaklarını, üniversitenin servis hizmetlerini araştırın.

- Üniversitenin ve seçeceğiniz bölümün, akademik yapısı çok önemlidir. Dış görünüş kadar, akademik yapısı ile de ilgilenin ve araştırın.

- Bölüm ve program içeriklerini araştırırken öğrenim süresi, program özelliklerini öğrenin.

- Başvuracağınız bölümlerin eğitim – öğretim dilini mutlaka sorun. Hazırlık eğitiminin dil koşullarını öğrenin.

- Başvurduğunuz üniversite ve bölümdeki staj ve kariyer olanaklarını ve özel çalımlalar olup olmadığını mutlaka sorun. İş dünyasına hazır olarak mezun olmanız sizin için avantaj sağlayacaktır.

- Burs olanaklarını mutlaka araştırın. ÖSYM kontenjanı dâhilindeki burslar dışında başarı, ihtiyaç ve gereksinimler doğrultusunda alabileceğiniz burs koşullarını sorun.

- Vakıf üniversitelerini tercih ederken, katkı payı ödeme koşulları, taksit olanakları, indirim ölçütlerini etraflıca araştırın.

- Laboratuar, atölye, teknolojik imkânlar ile size sunulacak alt yapı olanaklarını mutlaka araştırın.

- Üniversitenin sunduğu yurt dışı olanaklarını, uluslararası bağlantıları ve iş birliklerini mutlaka öğrenin.

- En önemli başlıklardan biri de yurt koşullarıdır. Yurtların, kapasitesini, ulaşım olanaklarını ve size maliyetini ayrıntıları ile araştırın.

- Son olarak, üniversitenin sizi sosyal açıdan da geliştirmesi gerektiğini unutmayın. Üniversitenin, sosyal alt yapısı, aktif öğrenci kulüpleri gibi detaylarını da öğrenmeye çalışın.

ALINTI...
 
R

Rosie

Misafir
bunların hiçbirini düşünmedim ben.öss'ye girdim ve gerçekten iyi bir puan aldım ama hayalim hep izmir de konservatuar okumaktı.İlk gittiğim okulda da kazandım şükürler olsun ki
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst