Üniversite öğrencilerine evlilik kursu

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde öğrenciler, evliliklerin daha uzun ve sağlıklı sürmesi için kurs görüyor.

11.01.10

Karaman'da boşanmaların en aza indirilmesi, evliliklerin daha sağlıklı yürüyebilmesi için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) bünyesinde evlilik kursu açıldı. Evlilik kursunda ders veren KMÜ Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hatice Yalçın, Karaman'da boşanma oranının yüzde 26 olduğunu, bu oranın Türkiye ortalamalarından yüksek olduğunu belirterek, ''Bu şu demek; evlenen 4 çiftten biri boşanıyor. Biz yeni evlenecek, ilerde yuva kuracak gençlerimizin aynı hataları tekrar etmemesi için evlilik kursu açtık. Kursumuz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman Bilim Araştırma Merkezi'nin desteğiyle açıldı. 40'a yakın üniversitemiz öğrencisi şu anda kursa devam ediyor” dedi.

Dersler haftada iki oturum şeklinde yapılıyor. Soru cevap şeklinde interaktif öğrenme yöntemlerinin uygulandığı kursta katılımcılara evlilik, nişanlılık dönemi, evlilikte çıkan sorunlar, iyi bir eş nasıl olmalı gibi konularda beyin jimnastiği yapılıyor. Üniversite öğrencileriyle bir başlangıç yapmak istediklerini ve aldıkları geri bildirimlerin oldukça olumlu olduğunu söyleyen Yalçın, “Bu bildirimlerin notlarını tutuyoruz. Bu notları kitap haline getirip kamuoyu ile paylaşacağız'' dedi.

Evliliğe bilimsel olarak bakan bir gençlik…

İnsanların bir işe girmek, meslek sahibi olmak için çeşitli eğitimlerden geçtiğini, sertifikalar aldığını ifade eden Yalçın, ''Bilgisayar sertifikası olmadan bilgisayarla ilgili bir işe giremezsin. Eğitim görmezsen meslek sahibi olamazsın. Fakat insanın ömrünün uzun bir bölümünü evli geçireceğini, ailenin toplumun en önemli ve sağlam olması gereken halkası diye düşünürsek evliliklerimizi gelişigüzel, eski yöntemlerle yapıyoruz. Evlilik hakkında hiçbir bilgimiz olmadan evlilik yapıyoruz. Evliliğe bilimsel olarak bakan bir gençlik istiyoruz. Biz buradan mezun olan kişilere evlilik sertifikası vereceğiz. Kursumuza evli, bekar herkesin katılması lazım. Talep oldukça kurslarımız devam edecek'' şeklinde konuştu.

Kursu bir evlilik okulu değil de hayat okulu olarak gördüklerini belirten öğrenciler ise, "Bu kurs bizim için bir hayat okulu oldu. Önemli ipuçları edindik. Evliliğe bakış açımız değişti. Her şeyin aşk olmadığını anladık. Evlilikte başarılı olmak için saygı gerektiğini, sabırlı olmayı öğrendik. Evlilikte seçeceğimiz eşimizi satır aralarından nasıl çözeceğimizi, eşimize pişireceğimiz bir tabak çorbanın üstüne nasıl kalp resmi çizeceğimizi öğrendik. Bu kursu bitiren bir gencin hayatında en doğru eş seçimini yapacağına inanıyoruz" dediler.

(Kaynak: AA)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst