Uludağ Pastası

burgazkartal

Aktif Üye
Katılım
26 Ekim 2010
Mesajlar
256
Tepki
208
Puan
43
Yaş
64
Konum
istanbul
20110217094844.jpg

Uludağ Pastası


Malzemeler
5 adet yumurta
1 kg. kestane
5 çorba kaşığı tozşeker
300 gr. tozşeker
5 çorba kaşığı un
Vanilya
1-2 adet portakal kabuğu
Kremşanti taklidi malzemeleri rendesi
hazır kremşanti
100 gr. yeşil fıstık

Yapılışı

5 yumurtadan bir pandispanya hamuru hazırlayınız.
15-20 cm. çapındaki yuvarlak bir pasta kalıbına hamuru koyunuz.
Isıtılmış orta ısılı bir fırında pastayı pişiriniz.
Kontrolünüzü yapıp, fırından alınız.
Kalıptan çıkarıp, yuvarlak bir servis tabağına koyunuz.
Kestane püresini, kestane püreli ruloda olduğu gibi hazırlayınız.
Hazırlanan kestane püresini ya elekten veya püre makinesinden servis tabağındaki pastanın üzerine geçiriniz.
Kestane püresini (kubbe-tepe) şeklinde geçirmeye dikkat ediniz.
Kestanelerin üzerini hazırladığınız kremşanti taklidiyle kestane gözükmeyecek şekilde kapatınız. (Kremşanti taklidi hazırlanınca ucuna geniş huni geçirilmiş torbaya doldurup,, kestanelerin üzerine torbadan yukarıdan aşağıya doğru sıkarak kolayca kapatabilirsiniz.)

Varsa portakal kabuğu şekerlemesi, yoksa portakal kabuklarıyla pastanın üzerine kayak evleri, kayakçılar vb. yapıp, fıstıkla da çam ağaçları yapıp, pastaya Uludağ manzarası veriniz.
Tabağın kenarlarını temizleyip, servis yapınız.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst