Uludağ Pastası (Halleyli-pratik)

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.329
20110217094844.jpg

MALZEMELER: Paket halley (10 adet)

2 Paket krem şanti

2 Su bardağı süt

1 Su bardağı dövülmüş ceviz

YAPILIŞI:

Halleyler küçük küçük doğranır. 2 Paket krem şanti 2 su bardağı sütle çırpılarak doğranmış bisküvilerin üzerine dökülür ve kariştırılır. İsteğe göre muz, fındık-ceviz kırıkları eklenebilir. Dikdörtgen borcam tepsiye streç folyo döşenir ve üzerine bu karışım dökülür. (kek kalıbında da olur)Buzdolabında birkaç saat bekletilir. Ve servis yaparken üzerine çikolata sos ve isteğe göre hindistan cevizi dökülür.Afiyet Olsun... :)

OP
füreyya

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.329
Yılbaşı yaklaşınca pasta tarifleri hız kazandı,
bende bunu denemeyi düşünüyorum,
henüz denemeden sizinle paylaştım ama nasıl olsa sonuç belli,herşey hazır,risk yok:cokkomik:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.358
Ben çok sık yaparım bu pastayı çocuklarım bayılır gerçekten de çok güzel oluyor paylaşımın için teşekkürler canım.:nk:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.486
Yılbaşı pastası arıyordum valla süper oldu bu , denenmişte Şekerparem , Sılacım ekstra bişey yapıyor musunuz sin tarif haricinde?

Tatlım cevizde çok güzel olur eminim ama ben coco star ve çikolata parçaları koymuştum birde içine.Çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp krem şanti ile karıştırdım şekil verdim ve buzlukta bikaç saat beklettim.Gayet lezzetli oldu.Sıfır risk yani :hihi: Denemeni tavsiye ederim :utan:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.486
He sayi canım buzlukta bekletirken bir taraftan çikolata sosu hazırlayıp soğuttum.Buzluktan çıkardığım karışımın üzerine döküp tekrar buzdolabına koyup bir saat kadar beklettim.

Buarada ıspanaklı pasta denedinmi hiç.Oda hem kolay,hem lezzetli bir pasta.

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
He sayi canım buzlukta bekletirken bir taraftan çikolata sosu hazırlayıp soğuttum.Buzluktan çıkardığım karışımın üzerine döküp tekrar buzdolabına koyup bir saat kadar beklettim.

Buarada ıspanaklı pasta denedinmi hiç.Oda hem kolay,hem lezzetli bir pasta.

Hiç denemedim bitanem , ıspanağım da var aslında :hihi:
Bi bakim tariflere merak ettim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar