Ücüncülügü aldigim Karniyarik Böregim-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
YUFKALI KARNIYARIK BÖREGI

wol_error.gif
Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 819x1024 ve 392KB ) Buraya Tıklayın
karniyarikbregi.jpg


wol_error.gif
Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 819x1024 ve 370KB ) Buraya Tıklayın
karniyarikbregim1.jpg


malzemeler:
2adet yufka
ic malzemesi:
200gr. kiyma
1adet sogan
tuz
karabiber
pulbiber
yufkalara sürmek icin eritilmis tereyagi
süsleme icin:
carliston biber
domates
cörek otu
üzerine sürmek icin 1adet yumurta
hazirlanisi:
sogan ince ince dogranip siviyagla pembelesinceye kadar kavrulur
kiyma ilave edilir
tuz,karabiber ve pulbiberle tatlandirilir
ve güzelce kavrulup sogumaya brakilir
tereyagi eritilir
yufkalar tezgaha serilip 8esit 3gen kesilir
firca yardimiyla tereyagi sürülüp
harc konulur
ve sigara böregi sarar gibi sarilir
yumurta sürülür
karniyarik seklinde bicakla kesilir
ortasina bir dilim domates ve carliston biber yerlestirilir
yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir
arzuya göre cörek otu serpilir
isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirilir
AFIYET OLSUN:utangac:

sunu itiraf etmeliyimki kizarmamasinin sebebi bütün yumurta sürmemden kaynaklaniyo
sadece yumurta sarisi sürülmesi gerekliymis
o gün acelem vardi benim
bide malum bizim burda taze yufka bulmak zor oldugu icin piseerken acilmis
ama tr de imkanlar daha güzel benimki gibi dagilmicagina eminim

:utangac:yinede tadanlardan tam not aldigim bir tarif oldu:utangac:
 

gülo

Aktif Üye
Katılım
27 Haziran 2010
Mesajlar
207
Tepki
221
Puan
43
Yaş
65
Konum
ÜMRANİYE
çok degişik ellerine saglık tadıda muhakkak güzeldir kıymalı olduktan sonra güzel olmuştur en yakın zamanda yapacagım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst