incitanemtuana
Daimi Üye
YUFKALI KARNIYARIK BÖREGI
Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 819x1024 ve 392KB ) Buraya Tıklayın

Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 819x1024 ve 370KB ) Buraya Tıklayın

malzemeler:
2adet yufka
ic malzemesi:
200gr. kiyma
1adet sogan
tuz
karabiber
pulbiber
yufkalara sürmek icin eritilmis tereyagi
süsleme icin:
carliston biber
domates
cörek otu
üzerine sürmek icin 1adet yumurta
hazirlanisi:
sogan ince ince dogranip siviyagla pembelesinceye kadar kavrulur
kiyma ilave edilir
tuz,karabiber ve pulbiberle tatlandirilir
ve güzelce kavrulup sogumaya brakilir
tereyagi eritilir
yufkalar tezgaha serilip 8esit 3gen kesilir
firca yardimiyla tereyagi sürülüp
harc konulur
ve sigara böregi sarar gibi sarilir
yumurta sürülür
karniyarik seklinde bicakla kesilir
ortasina bir dilim domates ve carliston biber yerlestirilir
yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir
arzuya göre cörek otu serpilir
isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirilir
AFIYET OLSUN
sunu itiraf etmeliyimki kizarmamasinin sebebi bütün yumurta sürmemden kaynaklaniyo
sadece yumurta sarisi sürülmesi gerekliymis
o gün acelem vardi benim
bide malum bizim burda taze yufka bulmak zor oldugu icin piseerken acilmis
ama tr de imkanlar daha güzel benimki gibi dagilmicagina eminim
yinede tadanlardan tam not aldigim bir tarif oldu




malzemeler:
2adet yufka
ic malzemesi:
200gr. kiyma
1adet sogan
tuz
karabiber
pulbiber
yufkalara sürmek icin eritilmis tereyagi
süsleme icin:
carliston biber
domates
cörek otu
üzerine sürmek icin 1adet yumurta
hazirlanisi:
sogan ince ince dogranip siviyagla pembelesinceye kadar kavrulur
kiyma ilave edilir
tuz,karabiber ve pulbiberle tatlandirilir
ve güzelce kavrulup sogumaya brakilir
tereyagi eritilir
yufkalar tezgaha serilip 8esit 3gen kesilir
firca yardimiyla tereyagi sürülüp
harc konulur
ve sigara böregi sarar gibi sarilir
yumurta sürülür
karniyarik seklinde bicakla kesilir
ortasina bir dilim domates ve carliston biber yerlestirilir
yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir
arzuya göre cörek otu serpilir
isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirilir
AFIYET OLSUN

sunu itiraf etmeliyimki kizarmamasinin sebebi bütün yumurta sürmemden kaynaklaniyo
sadece yumurta sarisi sürülmesi gerekliymis
o gün acelem vardi benim
bide malum bizim burda taze yufka bulmak zor oldugu icin piseerken acilmis
ama tr de imkanlar daha güzel benimki gibi dagilmicagina eminim

