Üçbin Yılda Bir Açan Çiçek

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Udumbara-cicek-1.jpg
Udumbara-cicek-2.jpg

Udumbara-cicek-3.jpg
Udumbara-cicek-4.jpg


Bu çiçeğin adı udumbara. 3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılıyor. Şimdiye kadar dünyada sadece 15 tane tespit edilen udumbara çiçeği bu defa açmak için oldukça ilginç bir yer seçti.

Budizmin efsanelerinde yer alan dünyanın en nadir görülen çiçeği, Çin'de şans eseri ortaya çıktı. Çinliler şimdi efsanelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyor.

Budistlerin inandığı bir efsaneye göre, Youtan Poluo olarak bilinen Udumbara çiceği, 3 bin yılda bir çiçek veriyor. En eski Hint bölgesinin en eski dili Sankritçedeki anlamı “cenntten gelen hayır çiçeği” olan udumbara, Çin’de bir mucize eseri yeniden ortaya çıktı.

Şimdiye kadar dünyada sadece 15 tanesi tespit edilen çicek, 50 yaşındaki Miao Wei adlı kadının çamaşır makinesinin altında bulundu. Çinli yetkililer nadir rastlanan çiçeğin, sadece bir milimetre çapında olduğunu belirtti.

Udumbara çiçeği, Asya falcılık kültüründe kehanete işaret eden yan yana dizilmiş yumurtalara benziyor. Wei, bu yüzden çamaşır makinesinin altında gördüğü çiçeğin ilk önce kurtçukların bıraktığı yumurtalar olduğunu zannetmiş.

Wei’nin keşfettiği udumbara çiçeğinin kökleri, bir gün içinde tam 18 farklı çiçek açarak görenleri şaşkına çevirdi.

BULUNMASI ÇOK ZOR

Ağaçların dallarında parazit olarak yetişen Udumbara çiçeği, üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle fark edilmesi olanaksız oluyor. Üç bin yılda bir açtığı düşünülen ve gözlerden uzak yetişen udumbara çiçeği, bu nedenle Budist efsanesinde çok nadir olayların sembolü olarak kabul ediliyor.

Budizm’in üç ana kolundan biri olan Mahayana’nın Lotus Sutra metninde ve en eski Budist Okulu Theravada’da bahsi geçen udumbara, görülme olasılığı belki de en nadir olan çiçek. Bu yüzden, ortaya çıktığı zamanlarda bir kralın doğacağına ait inanış bile var.

ELEŞTİRİLER YOK DEĞİL

Her ne kadar 3 bin yılda bir açtığına inanılsa da, insanlık tarihinde bu inanışı gerçeğe dönüştürecek bir bilgi bulunmuyor. İşte bu yüzden, bazıları udumbara çiçeğinin düşünüldüğü kadar nadir olmadığına inanıyor. Diğer yandan, boyutu bir kaç milimetreyi geçmeyen udumbara çiçeğini tespit etmek normal şartlarda da kolay değil.


Alıntıdır!
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
vah 3 bin yıl ha biz görebileceğiz mi acaba çok ilginçmiş emeğine sağlık canım sayende bunu da öğrenmiş olduk çok sağol
 
G

guzelcem

Misafir
çok ilginç efsaneye dayanıyor, :dusun:düşündürücü :sigara:emeğinize sağlık az araştırma yapayım bu garip çiçek hakkında:dil:
 
S

suna

Misafir
Allahım neler yaratıyor biz insanlara varlığına kurban olayım sabrı öğretiyor bu çiçekle arina teşekür ederim sümeyyem sağlıklı uzun ömrün olsun cnm:eek:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
bence o kadar nadir yetişmiyo sadece ayırt etmesi zor olduğu için öyle düşünülüyo zaten ben bi yerde görsem aa bu ne diye bakmam minicik bişey o yüzden tesbit edilememiştir:))
 
S

suna

Misafir
cicek_070720091258551.jpg
Gesnergillerdendir. Anavatanı Meksika’dır. 45 cm’ye kada uzayabilirler. Kırmızı veya yeşil renkli gövdeleriyle kenarları dişli donuk yeşil renkli yaprakları tüylü olan, yaz mevsiminden ekim ayına kadar boru biçiminde beyaz, pembe, mor veya sarı renkli bol bol çiçek açan güzel salon bitkileridir. Özellikle pencere önüne konan saksı veya plastik saksı biçimindeki kutularda güzel görüntü sağlanır..
 

be_reN

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.574
Tepki
1.856
Puan
113
Konum
...
gercekten tam bı mucıze yanı cok guzel Rabbım sen nelere kadırsın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst