Üç adımda mükemmel kaşlar

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Geçtiğimiz yılın başlarından beri ince kaşın geçerliliği yok. Artık doğal, belirgin ve karakteristik kaşlar tercih ediliyor. Kırmızı halıdan podyumlara kadar her yerde gördüğümüz bu kaş trendini yakalamak için yapmamız gereken 3 şey var.



Kaş yayınızı belirginleştirin

Bu konuda Camille Belle'i örnek alabilirsiniz. Düşük göz kapakları olmasına rağmen mükemmel kaş şekliyle yüzünü çerçeveliyor ve gözlerini daha iri gösterebiliyor. Makyaj uzmanı Tonya Crooks'tan kaş yayınızı nasıl belirleyeceğimizi öğrenelim: "Kaşlarınızın incelmeye başladığı yere işaret parmağınızı koyun ve kaşınızı alnınıza doğru itip bırakın. Kaş kıllarınızın tamamı yatıkken yayı doğru belirleyemezsiniz. Bu hareket kısa süreli bir kaldırma görevi yapar ve net bir şekilde kaş şeklinizi görebilirsiniz."

Kaş uzunluğunu ise şöyle belirleyin: Burun deliğinizin bitiş noktasından şakaklara doğru düz bir çizgi çekin. Kaşınızın kuyruğu orada olmalı. Burun deliğinden burun kemiği boyunca devam ettiğiniz de kaşınızın başlangıç noktasına ulaşıyor olmalısınız.

Bu kaşlar için kaş yayını belirledikten sonra dışında kalanları ince uçlu bir cımbızla alın. Kaş maskarasıyla sabitleyin.

Kalın ve doğal kullanın

Mary-Kate Olsen da incecik kaşlarını bu sene daha kalın kullanmaya başladı. Crooks'un ifadesiyle kalın kaşlar sizi daha genç gösterir ve elmacık kemiklerinize daha seksi bir vurgu yapar. Fakat kalınlığı doğal yoldan, kaşlarınızın kendi kıllarıyla vermeniz gerekiyor. Sadece kalem ve maskara kullanamazsınız. Bunlar destekleyici malzemelerimiz olacak. Eğer çok düşük göz kapaklarınız varsa göz çukurunu baz alarak fazla kılları cımbızla alın.

Kalın kaşlar için göz kapağınıza doğal tonda bir far uygulayarak kaş renginize uygun (kahverengi tonlarından biri) bir göz/kaş kalemiyle içlerini doldurun. Teniniz üzerinde yapay bir boya gibi durmaması için pamuklu çubukla dağıtın.

Tonlara sadık kalın

Drew Barrymore her yeni saç renginde yeni bir de kaş rengine sahip oluyor. Çok da doğru yapıyor. Özellikle belirgin tonlarda bir saç ışıltınız varsa buna dikkat etmeniz gerekiyor. Bir dönemin trendi sarı saç-siyah kaş Crook'a göre gerçek bir moda katliamıydı. Drew'ün yüzündeki muhteşem tonlara bakınca ona katılmamak mümkün değil! Saç renginize sadık bir kaş renginiz olsun. Kalıcı boyalar elbette daaha doğal duracaktır, fakat bunları kendi kendinize uygulamaktan kaçının. Bir kuaföre başvurun.

Geçici renkli kaş maskaları kullanabilirsiniz. Bunlar kaşlarınızı kalıcı olarak boyatmadan önce de size fikir verecektir.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst