Tuzlu Kurabiye (Kuru Pasta)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
zj2Md9.jpg


Tuzlu Kurabiye (Kuru Pasta)


1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tam yumurta (Ben bazen yumurta olmadığında koymuyorum)
1 paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaş. dolusu tuz
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaş.mahlep
Kabartma tozu (aslında kabartma tozu konmuyor ama ben bu sefer koydum daha güzel oldu)
Aldığı kadar un

Üzeri için : Yumurta sarısı susam ve çörekotu

Yapılışı

Tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun ve istediğiniz şekli verip yumurta sarısı sürün.
Arzuya göre susam haşhaş veya çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin.


Not :Bu hamurdan kandil simidi de yapabilirsiniz birbir aynı oluyor. Şekil verirken fazla kalın yapmayın. Bir de hamuru ikiye ayırıp birine nane pulbiber ince kaşar rendesi koyunca da güzel oluyor ;)
y6Aqb7.jpg


 
Son düzenleme:

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
bende tuzlu kurabiye yapıyorum ama içine sirke koymuyorum..bir dahakine sirkede ekliyeyim..ellerine sağlık..
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol canım sirke ağızda dağılmasını sağlıyor sanırım çok hoş oluyor...
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.182
Tepki
1.427
Puan
113
Konum
yurtdisi
NK83 ellerine saglik canim harika gözukuyor yanliz benim sorum ,sirke kokusu kaliyormu merak ettim.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol maren bende kalır sanıyordum ama sirke kokusu olmuyor....
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkürler

Şekerpare birde peynir ve çayla yiyeceksin tam bomba :D
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim :panter: bunun hamuru karışıkta yapılabiliyor yoğurduktan sonra 1'er avuç ayırıp birine çörekotu birine dereotu diğerine pulbiber kekik vs. koyup yoğurduktan sonra şekil verilebilir...
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Şekline bayıldım :eek:

Çalışmayı bıraktığımdan beri bende sık yapar oldum bu kurabiyeyi.Misafirler geleceği zaman hem lezzetli hem kolay bir tarif.

Buarada ben sirke koymuyorum ama :acep:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Şeklini kopya çektim pastanelerdeki kuru pastanın şekli :D ben sirkelisini daha çok seviyorum ağızda dağılışını olumlu yönde etkiliyor sanırım :dusun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst