Tütün ürünleri kanser sayısını patlatan sebep

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Kanser sayısını patlatan sebep

Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, tütün ürünlerinin kanser yapıcı etkenlerin başında geldiğini söyleyerek, "Kanser arttı demiyorum, kanser patladı maalesef" dedi.

1420887761536.jpg


Tokat'ta düzenlenen 'TÜBİTAK Tokat Günleri' programı kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, 'Kanser tedavisinde güncel gelişmeler' konulu programa konuşmacı olarak katıldı.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. Burada konuşan Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, kansere yakalanmamak için tütün ürünleri, alkol, beslenme, obezite ve bazı virüsler gibi konularda dikkatli olunmasını istedi.

"DUMANSIZ HAVA SAHASI EN BÜYÜK REFORMDUR"

Önceliklerinin hastaların kendilerine gelmemesi olduğunu belirten Prof. Dr. Gökhan Özyiğit şöyle konuştu:

"Tütün ürünleri, sigara bir numaralı etkendir. Akciğer, gırtlak, ağız, idrar kanserlerinden tutun da vücudumuzda neredeyse en önemli kanser yapıcı etkenlerin başında geliyor. Kanser arttı demiyorum, kanser patladı maalesef. Kanser son 10 yılda patladı ve bu hızla giderse artık ülkelerin sağlık sistemlerini iflas ettirme noktasına bile hızla gidiyor. Özellikle dumansız hava sahası Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sağlık konusunda bence yapılmış en büyük reformdur. Biz mesela 1989 yılında okula gidip gelirken otobüslerde üzerimize sinen sigara kokusundan maalesef pasif içiciliğini yaşadık. Pasif içicilikle aktif içicilik kadar tehlikeli. Alkol de sigarayla aynı. Zaten sigara içerisinde alkolde var. Sadece sigarayı bırakarak tüm akciğer kanserlerin yüzde 70'i dünyadan yok olur. Sadece sigarayı şu anda bütün dünyadan kaldırabilsek tedaviye, ilaç fabrikasına gerek yok. Gırtlak kanserinin neredeyse tamamına yakını ortadan kalkar"

Sigara sonrası kanser kalan hastaların fotoğraflarını slaytla göstererek konuşan Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, öğrencileri sigara konusunda uyararak uzak durmalarını istedi.

Sabah
 

Simge_01

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2014
Mesajlar
427
Tepki
418
Puan
63
Yaş
33
Konum
İstanbul
Sonumuzun ne olduğunu bu hastalıkla mücadele edenlerin yaşadıkalrını görüp bildiğimiz halde bu ansıl amntıktır hala içiyoruz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst