Turunç reçeli

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
turun%C3%A7-re%C3%A7eli.jpg


Turunç reçeli

Malzemeleri: 12 tane turunç, 4 kilo toz şeker, yarım li*mon.

yapılışı-hazırlanışı: Turunçlar yıkanır, kabukları incecik kazınır, sıcak suda 20 dakika haşlanır. Sonra bir günde üç defa suyu değiştirilmek sortiyle soğuk suda bırakılır. Kabuklar soyulur. İki santim genişliğinde dilim şeklinde kesilir. Şe*kerin üzerine iki parmak geçinceye kadar su konur, ka*rıştırılır. Koyulaşınca kabuklar sıkılır, içine atılır ve pişirilir istenilen koyulukta olunca limonu sıkılır ve bir taşım kay*natılır, ateşten indirilir, soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır.

Alıntı
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
hayırr portaka hiç benzemez çok farklı ve harika bi tadı var tavsiye ederim. kırklarelide turunç olmadığı için 4 ay turunç reçeli aşerdim ben, 5. ayımda yemek kısmet oldu halada yiyorum.
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
yok canım eşimin görev yeri kırklareliydi 2 yıl orda yaşadım orya gelin gittim, tayin şırnağa çıkınca ben adanaya memleketime döndüm. ama özlüyorum kırklareliyi ve eski evimi
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
Yaaa ordayken buraya çok yazdım yalnız kaldım arkadaş itiyorumkimse yokmu diye.. Keşke görmüş olsaydın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst