Turşudaki kanser tehlikesi!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul

3b0ebae0a9bce0ca689ec07d6d5caae4_k.jpg


Turşudaki kanser tehlikesi!

Fazla miktarda tüketilen turşu kanser riskini tetikliyor...

Prof. Dr. Ahmet Bektaş, fazla miktarda tüketilen turşunun kanser riskini tetiklediğine dikkat çekti.

Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde sık tüketilen turşunun içerdiği yüksek tuz miktarı dolayısıyla mide kanserine yol açan nedenlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Bektaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Turşunun bir süre suda bekletilip, tuz miktarı azaltılarak yenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Bektaş, “Mide kanserinden korunma açısından sebze ve meyve ile beslenmek çok önemlidir. Bu yüzden mutlaka her öğünde sebze bulunmalıdır” dedi.

Ayrıca turşu, Gastrit’e de sebep olabiliyor.. Özellikle acılı ve asitli gıdalar, mide asit üretimini artırır ve mide iç yüzeyini döşeyen zarı tahriş eder. Turşu da bu gıdalardan bir tanesidir.

Gastrit belirtileri, ilaçlar veya beslenme değişiklikleri ile hafifletilebilir veya iyileşebilse de kronik gastrit ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Habertürk
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
Buna inanabilirim çünkü babamda mide kanseriydi ve şu küçük biberlerin turşularından çok yerdi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst