Turp ve tere sotesi

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.552
Tepki
85.818
Puan
113
Konum
turp-ve-tere-sotesi_a8a42942.jpg


Turp ve tere sotesi

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 büyük kırmızı turp
200 gr tere
Yarım su bardağı su
Tuz
karabiber

Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Tuz, karabiber ve ince doğranmış turpları 5 dakika soteleyin. Suyu ilave edip 2 dakika daha pişirin.

Tereleri iyice yıkayın ve doğrayın. Tavaya ekleyip 2 dakika pişirin ve servis yapın.

Turp, C vitamini, kükürt ve iyot içerir, insan sağlığı için çok faydalı bir sebzedir. Karaciğeri kuvvetlendiren ve vücuttaki şişkinliği alan turp, böbreklerdeki mikropları öldürdüğü gibi kum ve taşların dökülmesine de yardımcı olur.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst