Türlü Güveç

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
145093.660x372.jpg


Malzemeler

500 gram parça kuzu eti
1 adet kabak
1 adet kemer patlıcan
6 adet taze fasulye
2 adet sivri biber
1 adet soğan
2 adet domates
1 ölçü sıcak su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Tavayı ocağın büyük gözüne koyup ısıtın.

Etleri sıcak tavaya yerleştirip maşa yardımıyla çevirerek mühürleyin. Mühürlenen etleri güvecin dibine yerleştirin.

Kabağın üzerine çatal yardımıyla çizikler atın.

Kabağın sap (kenar) kısımlarını kesin ve diklemesine dört parçaya bölün. Her parçanın beyaz çekirdekli kısmını kesip alın. Her bir kabak parçasını 3 parçaya kesin.

Patlıcanın sap kısmını kesin ve pijama şeklinde soyun. Aynı kabak gibi patlıcanı da diklemesine dört parçaya bölün. Her parçanın çekirdekli kısmını kesip alın ve patlıcanları da 3 parçaya kesin.

Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin, üç parçaya kesin.

Biberlerin sap kısımlarını kesin ve biberleri 4-5 parçaya doğrayın.

Soğanın kabuklarını soyun ve dört parçaya kesin.

Etleri mühürlediğiniz tavanın altını yakıp tekrar ısıtın ve soğanları ısınan tavaya koyarak hafif renk almalarını sağlayın. Renk alan soğanları da güvece yerleştirin.

Tencereyi ateşe koyup içine hafif derin olacak şekilde sıcak su doldurun. Suyu kaynatın.

Kaynayan suyun içine, süzgecin içinde, altına + şeklinde çizik atılmış domatesleri koyun. 1-2 dakika bekletin. Bu işlem domates kabuklarının hiç fire vermeden, kolayca soyulmasını sağlayacaktır.

Ayrı bir kaba soğuk su doldurun ve domatesleri sıcak sudan soğuk su dolu kaba aktarıp soğutun. Soğuyan domateslerin kabuklarını soyun.

Kabuğu soyulan domatesleri dört parçaya bölün. Güvecin içine yerleştirin. Diğer doğranan sebzeleri de güvece koyun.

Etlerin ve soğanların piştiği tavaya az miktarda sıcak su koyup etin tavada kalan lezzetini alması için karıştırın ve bu suyu güvece dökün. Tuzunu ayarlayın. Güvecin kapağını kapatın ve 140 derecelik fırında yaklaşık 1 saat 45 dakika pişirin.

Pişen türlüyü fırından alın, servis edeceğiniz tabağa koyun. Üzerine karabiber ve kırmızı toz biber serpip servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst