Türkiyesiz Eurovision'da Türkçe heyecanı!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
fft2mm1431256.jpg



Türkiyesiz Eurovision'da Türkçe heyecanı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesindeki bir otelde üç yıldır sahneye çıkan İrlandalılardan ve Türklerden oluşan 'Inchequin' grubu, 'Son Kez' adlı şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması için yapılan İrlanda elemelerinde ilk beşe kalmayı başardı

TRT bu yıl yarışmanın haksızlıklarına karşı çıkmak gerekçesiyle Eurovision şarkı yarışmasına katılmama kararı almıştı. Muğla'dan gelen bir haberse bu kararın yarattığı burukluğu giderecek cinsten...

Beş yıldızlı Ambrossia Otel’de yaklaşık üç yıldır yaz aylarında sahneye çıkan ’Inchequin’ grubu, hazırladığı ’Son Kez’ adlı Türkçe şarkı ile Eurovision’da yarışmaya hazırlanıyor.

Bodrum’da yaz boyunca seslendirdikleri şarkı ile dinleyicilerin beğenisini kazanan Sinead Bradley, Hugh O’Neil, Aydan Tunçboyacı, Tevfik Kulak ve Selin Türkoğlu’ndan oluşan grup, şarkıya Bodrum’da bir de klip çekti.

Amborassia Otel’in sahibi Zeynel Kılıç, grubun başarısından sevinç duyduklarını söyledi. Kılıç, "Bu grup ile üç yıl önce çalışmaya başladık. Çalışma izinlerini bakanlıktan aldık, personelimiz oldu. Haftada 3 gün program yaptılar. Daha sonra bu sezon Türkçe ve İngilizce karışık bir parça yaptıklarını söylediler ve bütün yaz boyunca ’Son Kez’ parçasını çalıp söylediler. Ben ’Neden bu parçayı bu kadar söylüyorsunuz’ deyip şaka yapıyordum. Başarı sağladıklarını görünce tabii ki hem şok oldum hem de sevindim. Türkçe şarkı ile bu yarışmaya katılmaları bizim için gurur verici. İrlandalılar, Türkleri çok seviyor. Bana göre grup finallere kalıp büyük bir başarı kazanacak" dedi.

Grup finale kalmayı başarırsa İrlanda’yı büyük finalin yapılacağı 18 Mayıs’ta İsveç’in Malmö kentinde temsil edecek.

Posta
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst