Türkiye’de gerçek anlamda 1 tane Zayıflama Uzmanı YOKTUR !

A

a.kara

Misafir
Türkiye’de gerçek anlamda 1 tane Zayıflama Uzmanı YOKTUR !
Bize geçici süre İŞKENCE çektirenler,
kendilerini ‘ZAYIFLAMA Uzmanı’ olarak tanıtmaktadır.
Şans Oyunları’ndan büyük ikramiye çıkmış gibi, değişik şartlanmalar ile, sözde bazı uzmanlardan aldığımız diyet listeleri sayesinde, bazen 5-10 kilo veya 15-20 kilo vermeyi veya kendi başımıza intikam alırcasına, bilinçsiz ve tek yönlü diyetler yapmayı, hatta inadına yememe psikolojisi ile verdiğimiz 8-10 kiloyu, hepimiz ZAYIFLAMA olarak algılamakta ve bunun böyle olduğuna inanmakta veya inandırılmaktayız…
Peki o zaman, büyük ikramiye yanlış bilete çıkmış, kusura bakmayın! dercesine; üstelik, faizi ile birlikte katlanarak geri aldığımız 15-20 kiloya ve daha fazlasını aldığımız sürece tam bir İŞKENCE diyebilir miyiz?
Verdiğimiz her kiloyu, %97 geri alacağımız, bilimsel veriler ve istatistiklerde çok açık ortada iken, bu süreci İŞKENCE değil de ZAYIFLAMA olarak nasıl kabul edebiliriz…
O halde öncelikle Obezite sektöründe tanımlamaları çok iyi yapmamız kaçınılmazdır.
ZAYIFLAMA
Kendi özgür irademiz ile gerçekleşen, hiç kimsenin ve hiçbir şartlanmanın kalıcı veya geçici dayatması olmadan, kendi inisiyatifimizle, ihtiyacımız olan besin içerikleriyle ulaşılması istenen hedefe uyumlu tercihlerle karar verebildiğimiz, donanımlı, bilinçli ve pozitif şartlanmanın yoğun enerjisi ile, zihnimizi kontrol edebildiğimiz ve ideal kiloya kadar gelme süreçlerinde yaşanabilecek her türlü etki- tepkiyi yorumlayacak derinlikte olduğumuz eylemler toplamı; kalıcı, sağlıklı ve sürdürülebilir kalıcı ZAYIFLAMA tanımıdır.
İŞKENCE
Kendi dışımızda, bir başkasının bize uygun hazırlamış olduğu miktar ve içerik uygulaması, listesi vs ile veya negatif şartlanmanın etkisi ile, kendi başımıza ölümüne bilinçsizce uyguladığımız ve geçici bir sürede 5-10 hatta 20-30 kilo gibi sonucu ne olursa olsun, genelde yo-yo sendromu ile sonlanan; verdiğimiz her kilo İŞKENCE sürecini ifade eder.
Çünkü verdiğimizi sandığımız her kiloyu, bilinçsiz ve kalıcı çözümden uzak yaklaşımlarımızla, faizi ile birlikte katlanarak geri almamız kaçınılmazdır.
Dolayısı ile; günümüzde bir tane dahi, gerçek anlamda ZAYIFLAMA uzmanı gösterilemez. Tv, gazete’de her gün gördüğümüz, otu, çöpü, taşı, bitkisel ve kimyasal içerikleri çözüm diye ballandıra ballandıra anlatan kendince uzmanlar, yaşadığımız kilo psikolojisinin milyonda birinin bile farkında değilken ve kendi %1’lik doğrularını, sanki zayıflama sürecinin tamamı gibi %100 şeklinde anlatarak, farklı gerçeklere gözlerini kapatmışlardır. Dolayısı ile bildik tüm ‘sözde uzmanlar’, bizleri zayıflatabilecek donanıma sahip değillerdir. Üstelik kendi cahilliklerinin farkına bile varamayacak büyük bir körlük içindedirler… Tehlikenin en büyüğü de budur…
Bizlere gerçek zayıflama süreci yaşatabilecek; bilgi, birikim, donanım ve farklı eğitim bütünlüğüne sahip, ünlü, ünsüz bildiğimiz hiç kimse mevcut değildir.
Kendi yaşadığı işkenceden kurtulamamış insanlar, kilolu ve obezler’i bu yaşanan işkenceden kurtarması asla mümkün değildir..
Dolayısı ile gelişerek değişim, gelişerek zayıflamak kaçınılmazdır.
OMDER- HK Performans
Halil KARGULU
 

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Katılım
2 Temmuz 2011
Mesajlar
310
Tepki
169
Puan
43
Konum
türkiye
uzman elbette vardır ama azim devamlılık ve sabır olmadan asla olmaz...ben dr sayesinde zayıfladım 2 sene oldu belki fazlası var dikkatli davranarak aynı kiloyu muhafaza edebiliyorum disiplinli bir uygulamayla herkes kilo verir bebek beslenir gibi saat ayar önemli:zuzu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst