Türkiye Özgecan için ayakta!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1043096_620x410.jpg


TÜRKİYE ÖZGECAN İÇİN AYAKTA!

Beyoğlu'nda, yüzlerce kadın ve erkek, Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan cinayeti için protesto yürüyüşü yaptı

Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu'nun çağrısıyla toplanan gruba, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Melda Onur, şarkıcı Demet Akalın ile eşi Okan Kurt da destek verdi. Demet Akalın, "Cumhurbaşkanı'na, İçişleri Bakanı'na mektup yazacağım. Artık sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde hunharca bir cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'de son yolculuğuna uğurlandığı saatlerde, yüzlerce kadın ve erkek İstiklal Caddesi'nde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu'nun çağrısıyla saat 13.30'da Fransız Konsolosluğu önünde toplanan çoğunluğu kadın yüzlerce kişi, "Yeter! Özgecan'ın hesabını soracağız" yazılı pankart açtı. "Kadın cinayetlerine son", "Katillerden hesap sorduk. Soracağız" ve "Kadın katilleri yargılansın" sloganları atan kadınlar bir süre sonra Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, şarkıcı Demet Akalın ile eşi Okan Kurt da destek verdi.

Galatasaray Lisesi önünde biten yürüyüşün ardından açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, "Kadınların öldürülmesi bir doğal afet değildir. Koruma kanunu uygulayın, siyasiler kadın cinayetlerini kınasınlar, ceza kanunlarında caydırıcı düzenlemeler yapın. Bunlar hiç de zor şeyler değildir. Yıllardır bu adımları atmadılar. En son geçen hafta da üst üste 2 defa meclise gidip aynılarını söyledik. Bu gül yüzlü kardeşimiz sadece evine giderken, başına dünyada gelebilecek en kötü şey geldi. Bu sanki korku filmlerindeki gibi… İnsanlar artık daha bir öfkeyle sokakta. Biz Mısır'da öldürülen Esma için de, Özgecan için de sokağa çıkıyoruz. Birileri gibi sadece Esma demiyoruz. Biz bütün kadınlar için buradayız" dedi.

1043096_f8b09652d448e6083c295f5d12c2028a.jpg


Eşi tarafından öldürülen Muhterem Göçmen'in ablası Çiğdem Evcil ise şunları söyledi:

"Bugün güzel bir gün, sevgililer günü. Sevgiden, şefkatten bahsetmemiz gerekirken, 20 yaşında gencecik bir bedenin vahşice katledilişine tanık olduk. Benim de 16 yaşında bir kızım var ve lise öğrencisi. Dolmuşa, minibüse tek başına binerek okula gidip geliyor. Ben bundan sonra çocuğumu nasıl göndereceğim onu düşünüyorum. Benim kardeşim öldürüldü. Bize kim hesap verecek."


Yürüyüşe desteğin daha fazla olması gerektiğini ifade eden Demet Akalın da "Sanatçılar olarak, hiç olmazsa kadınlar olarak böyle bir olayda daha çok olsaydık daha mutlu olurdum. Burada daha çok sanatçı olmak zorundaydık bence. Duyuldukça yayılıyor. Daha fazla olacağımıza inanıyorum. Çünkü dünden beri benim beynim uyuşmuş durumda. Ben dün akşamdan bu yana uyuyamadım. Buraya gelmemdeki tek sebep de bu zaten. Özgecan'la alakalı ben her şeye katılacağım. Yazacağım. Kim ne derse desin. Nereye mektuplar yazılacaksa yazılacak. Birinin ön ayak olması lazım. Cumhurbaşkanı'na da yazmayı düşünüyorum. Muhakkak onlar da çok üzülmüşlerdir. Korkunç bir şey. İnanın ensem duyduğumdan beri, orada sanki bir şey birikti. Uyuşuğum. Ailesini düşünemiyorum. Herkesi tepkiye çağırıyorum. Bunu bir şekilde yasalar mı değişecek, ne yapılacaksa. Sözün bittiği yerdeyiz" diye konuştu.DHA

Habertürk
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
fft31_mf6711830.Jpeg

Özgecan'ın annesi ayakta durmakta zorlandı.

Özgecan'ın babası kızını öperek uğurladı

Tarsus'ta hunharca öldürülen Özgecan'ı 5 bin kişi Mersin'de son yolculuğuna uğurladı. Kadınlar, Özgecan'ın tabutunu kendileri taşırken Özgecan'ın babasının tabuta eğilip kızını son kez öpmesi yürekleri dağladı

Namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu. Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın, hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu. Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı.

Bindiği minibüste tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cenazesi, büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

İnfiale neden vahşete kurban giden Özgecan'ın olayı öğrenince fenalaşan babası Mehmet Aslan geceyi hastanede geçirirken cenaze töreninde annesi Songül ve ablası Beste Aslan, katillerin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.



MERSİN'DE TÜM PROGRAMLAR İPTAL ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesi nedeniyle Sevgililer Günü dolayısıyla düzenleyeceği toplu nikah töreni kapsamında gerçekleştireceği tüm programları iptal etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ailesinin kayıp ilanı vermesinden iki gün sonra dün cesedi Tarsus ilçesi Çamalan mevkiinde yakılmış halde bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinliklerin iptal edilerek, ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. Açıklamada, “Önceki gün hunharca bir cinayet sonucu öldürülen Özgecan Aslan’ın üzüntüsünü milletçe yaşarken, daha önce duyurusunu yaptığımız etkinliklerin yapılması düşünülemezdi. Yaşadığımız acıdan ve üzüntüden dolayı, toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinlikler iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. Bu bağlamda genç kızımız Özgecan Aslan’a Yüce Allah’tan rahmet dilerken, kederli ailesine, sevdiklerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” denildi.

'BU ELİM OLAYI ŞİDDETLE, LANETLE VE NEFRETLE KINIYORUZ'

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Özgecan Aslan için bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Kocamaz yayınladığı mesajda şunları keydetti:

“Geçtiğimiz gün kentimizde meydana gelen hunharca ve haince saldırı sonucu hayatını kaybeden kızımız Özgecan Aslan’ın katledilmesi bütün milletimizi olduğu gibi bizi de derin üzüntüye boğmuştur. Beklentimiz bu cani ya da canilerin bir an evvel yakalanıp hak ettikleri cezaya çarptırılmasıdır. Bu elim ve hunharca olayı şiddetle, lanetle ve nefretle kınıyoruz. Kesinlikle bu tür canilerin insanlıkla bir alakası olduğunu da düşünmüyoruz. Kızımız Özgecan’a Yüce Allah’tan rahmet dilerken, başta ailesi olmak üzere, Mersinimize ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.”

Posta

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ünlülerden Twitter’da Özgecan Arslan tepkisi


unlulerden-twitter-da-ozgecan-arslan-tepkisi-ozgecan-arslan-mersin-1480864.jpg



unlulerden-twitter-da-ozgecan-arslan-tepkisi-ozgecan-arslan-mersin-1480877.jpg



unlulerden-twitter-da-ozgecan-arslan-tepkisi-ozgecan-arslan-mersin-1480856.jpg


unlulerden-twitter-da-ozgecan-arslan-tepkisi-ozgecan-arslan-mersin-1480867.jpg

unlulerden-twitter-da-ozgecan-arslan-tepkisi-ozgecan-arslan-mersin-1480865.jpg


unlulerden-twitter-da-ozgecan-arslan-tepkisi-ozgecan-arslan-mersin-1480859.jpg



unlulerden-twitter-da-ozgecan-arslan-tepkisi-ozgecan-arslan-mersin-1480857.jpg



unlulerden-twitter-da-ozgecan-arslan-tepkisi-ozgecan-arslan-mersin-1480852.jpg




Milliyet

 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Allah rahmet eylesin...
Kanım dondu resmen..
Bu nasıl bir vahşet Allah'ım sen geride kalan kızlarımızı,kadınlarımızı koru :(
Bunu yapanlarında Allah cezasını versin!
 

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Moderatör
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.232
Tepki
5.771
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
Türkiye ayaklansa ne değişecek güneydoğuda yıllarca kadın cocuk demeden sıradan geçiren iti besleyen bir ülkede ne bekliyoruz allah sonumuzu hayır etsin allaha emanet yaşıyoruz
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul

1043750_620x410.jpg

ÖZGECAN'IN BABASINDAN İBRETLİK SÖZLER!

Acılı baba Mehmet Aslan, "Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. Bu vahim olayı yapanlara zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun" dedi

Türkiye'yi yasa boğan Özgecan cinayetine tepkiler yurt genelinde dalga dalga sürerken, hunharca öldürülen genç kızın babası, tüm insanlığın ibret alması gereken açıklamalarda bulundu.

Acılı baba Mehmet Aslan, "Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. Bu vahim olayı yapanlara zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun" dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, Barış Mahallesi'nde oturan ailesinin evine taziye ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman da acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan baba Mehmet Aslan, tüm insanlığa örnek olacak açıklamalarda bulundu.

"DÜNYANIN BARIŞA VE SEVGİYE İHTİYACI VAR"

Yaşadıkları olay nedeniyle Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil tüm devlet büyüklerinin kendisini arayarak baş sağlığı dileklerinde bulunduğunu anlatan Mehmet Aslan, "Devletimiz zeval görmesin. Milletimiz necip, güzel bir millet. Güzel gönüllü insanlar var. Bir çok haber kanalından konuşmak için, röportaj yapmak için geliyorlar ama hiç birini kabul etmedim fakat böyle bir konuşma yapmak mecburiyeti aslında doğuyor. Çünkü memleketimizin, hatta dünyanın aslında öncelikle barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Ben öncelikle kendim için şunu söyleyeyim; ben günahkarların günahkarı, fakirlerin fakiri, acizlerin acizi bir garibim. Rabbim özel yaratmış, güzel yaratmış, çok sevdi yanına aldı. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun" diye konuştu.

"SEVMEKTEN BAŞKA BİR ÇIKAR YOLUMUZ YOK"

"Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok" diyen acılı baba, insanların barışta iken teslim olması gerektiğini, savaş çıktıktan sonra bunun bir kıymeti olmayacağını belirterek, şöyle devam etti; "Teslim olursak içimizdeki bütün güzellikler ortaya çıkacak. Savaşırsak, sonunda nefsimiz kazanacak ve analar, babalar ağlayacak, meleklerin kanatları koparılacak, meleklerin çığlıklarını kimse duymayacak. Duyduğumuz kulaklarımızın, gördüğümüz gözlerin aslında bir anlamı yok. Memlekette herkes bir şey söylüyor; biz ne ocuyuz, ne bucuyuz, şanı yücelerden yüce olan Türk milletinin bir ferdiyim, evladıyım. Allah devletimize zeval vermesin. Güzel gönüllere sahip olan bu milletten Allah razı olsun. Devlet büyükleri, ali cenapları teker teker herkes aradı, baş sağlığında bulundu. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı ve minnetimi bildirmek istiyorum."

"DOĞRU YOLU BULMAK, DOĞRU YOLU SEÇMEK, DOĞRU YOLDA YÜRÜMEK ÇOK ZOR"

Kendisinin çok akıllı bir insan olmadığını, ancak dilinin döndüğü kadar Kur'an-ı Kerim okuduğunu ifade eden Mehmet Aslan, "Ben milletimizden çok şey bilmem ama, Ma'un Suresi'nin, Ali İmran Suresi'nin 103. ayetini ve Asr Suresi'ni okumalarını tavsiye ediyorum. Bu ayetler bana göre çok önemli. Doğru yolu bulmak, doğru yolu seçmek, doğru yolda yürümek çok zor. Malum, dünya geçimini sürdürmek için çalışıyoruz. Gözümüz körleşiyor, kulaklarımız sağırlaşıyor. Bütün dünyada Şahmaran'ın yavruları kol geziyor. Benim meleğimin kanadını kopardılar, yarın sizin meleğinizin kanadını koparmaya da gelecekler. Herkes kalbindeki sesi iyi dinlesin. Bana yıllarca neler olabileceğini anlattılar ama ben anlamadım. Gözlerim kör, kulaklarım sağır vaziyette dünyanın peşinde koştum durdum. Elbette ki çalışacağız, memleket için, ailemiz için, çocuklarımız için ama arada sırada da şöyle bir durup düşünmemiz lazım" ifadelerini kullandı."İNSAN OLAN BUNU YAPAMAZ"Anne Songül Aslan ise, kızlarını hep dürüst olarak yetiştirdiğini ve dürüst olmalarını istediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:"Çok kaliteli bir kızım vardı, çok sağlam, çok yürekli. Hep ben meleğim diye severdim kızımı, melek yüzlü diye severdim. Her zaman dürüstlüğü öğrettim, namuslu olmayı öğrettim. Eline, beline, diline sahip ol derdim. Kızım bu uğurda mücadele etmiş. O pisliklerden namusunu korumak için canından oldu. Allah'ından bulsunlar. Allah bin mislisini onlara versin diyorum. Kızımın hiç bir günahı yoktu. Suçsuz bir çocuğu nasıl böyle katlederler. İnsan olan bunu yapamaz. Biraz vicdan olsa bunu yapmaz. Bunlar insan değil, cani."Öte yandan aileye ziyaretçi akını gün boyu devam ederken MHP Mersin milletvekilleri Mehmet Şandır ve Ali Öz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da acılıyı aileyi ziyaret ederek baş sağlığı dileklerinde bulundu. Taziye çadırında ise sürekli Kur'an-ı Kerim okunurken, açılan anı defterine insanlar Özgecan ile ilgili düşüncelerini yazdı.

İHA

Habertürk

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1424159863964.jpg


İşte Başbakan'ın söylediği seferberlik ilanının detayları

Pazar günü Antalya Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Başbakan Davutoğlu Özgecan'ın ardından seferberlik ilan ettiğini açıklamıştı. İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başlattığı seferberlik ilanının ayrıntıları.

Davutoğlu'nun Özgecan'ın vahşice katledilmesinin ardından açıkladığı 'kadına yönelik şiddete karşı seferberlik'in detayları ortaya çıktı

-Toplu taşıma araçlarına acil müdahale butonu konulacak.

-Minibüslerde GPS sistemi zorunlu olacak.

-Dolmuş duraklarında değnekçiliğe son verilecek.

Mersin'de vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan olayı kadına karşı şiddetle mücadelede milat oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Antalya'da 'bu tür şiddetin bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kadına yönelik şiddete karşı seferberlik başlattık' sözlerinin ardından hükümet harekete geçti.

Davutoğlu'ndan Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklamalar

Davutoğlu'nun şiddete karşı topyekün mücadele çağrısının ardından konuyla ilgili kısa vadede yapılacaklar masaya yatırıldı. Hükümet bir dizi önlem için çalışma başlattı ve ilk etapta alınacak önlemler de netleşti.

ÖNLEMLER BELİRLENDİ

Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri Davutoğlu'nun kararlı tavrının ardından kendi alanlarıyla ilgili çalışmaları masaya yatırdı ve ilk etapta alınacak önlemleri belirledi. Buna göre dolmuş, minibüs, otobüs, taksi ve servis aracı gibi toplu taşıma araçlarına siren sistemi zorunluluğu getirilecek. Tehlike anında, yolcu sirene basmak suretiyle tehlikede olduğunu ilgili birimlere haber verecek.

DEĞNEKÇİLİK YASAKLANIYOR

Dolmuş duraklarında artık değnekçiliğe de son verilecek. Her araçta GPS cihazının bulundurulması zorunlu olacak. Duraklara takip merkezi kurulacak. Buna göre, bir dolmuş, otobüs ya da öğrenci servisi hattından dışarı çıktığında GPS'ten bunu takip eden merkez, polisle koordineli bir şekilde duruma el koyacak. Araçlara acil müdahale butonunun konulması da öngörülüyor. Tehlike anında yolcu bu butona bastığı takdirde, tıpkı kuyumcularda ve banka şubelerinde olduğu gibi güvenlik güçleri harekete geçecek.

CEZALAR CAYDIRICI OLACAK

Hukuki düzenlemeler de yolda. Buna göre, taciz olaylarının cezası arttırılacak. Alıkoyma suçunun cezası da ağırlaştırılacak. Kamuoyunu infiale sürükleyici olaylara karşı daha caydırıcı cezalar da masada olacak. Öte yandan RTÜK'e vatandaşlardan gelen tepkiler de değerlendirilecek. Buna göre, "mankenlik, şarkı, yetenek yarışmaları" da gözetim altına alınacak. Bu tür yarışma programlarının, aile hayatını olumsuz yönde etkilemeyeceğine dair bilirkişi oluru alındıktan sonra yayına konulması istenecek.

İNTERNETE YAKIN TAKİP

BTK'da yönetimin değişmesi ile sıkı takip altına alınan müstehcen sitelerin yaygınlaşmasının önüne geçilecek. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, dizilerden yola çıkarak dizi film yapımcılarıyla bir araya gelerek özellikle senaryoların Türk örf ve ananelerine uygun içerikte olması için tavsiyelerde bulunacak.

Kaynak : Vatan
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1043868_620x410.jpg


ÖZGECAN'IN BABASI HABERTÜRK'E KONUŞTU

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan'ın Habertürk'te açıklamalarda bulundu

"Türkiye'nin Nabzı" programına bağlanan acılı baba Mehmet Aslan, "Benim kızımın, güzel Özge'min, meleğimin üzerinden herhangi bir idam tartışmasının yapılmasını istemiyorum. Gelecekse getirirler, gelmeyecekse de gelmez" dedi.

Acılı baba, "Yürüyenler, bağıranlar, yazanlar, çizenler hiç kimse nefreti ve şiddeti dile getirmesin. Bunları konuşmasınlar. Bunlar konuşuluyorsa hala başka Özge'ler ve başka meleklerin kanatları da kırılacak" diye konuştu.

Baba Aslan şunları söyledi:

"Bütün meleklerin bu ülkede yaşama hakkı var. Erkek egemen toplumda kadınlar daha da bilinçlendirilmeli. 77 milyon bir araya gelebiliyorsa Meclis'te bu olabilir.

Her çocuğun ilk öğretmeni anne ve babasıdır. Ben fakirlerin fakiri, gariplerin garibi bir insanım. Bir insana yapılan kötülük bütün insanlığa yapılmıştır. Kızımla hayalimiz aynıydı. İnsanların bilinç seviyelerinin yükselmesini istedik.

Dünyayı değiştirmek için var gücüyle çalışan devlet adamları ve siyasetçiler var. Ben şunu öğrendim, dünyayı kimse değiştiremez. Değiştirmek istiyorlarsa bunun bir tek yolu var. Dünyanın yönünün tersine doğru dönmesini sağlamaları gerekiyor. Bunu da yapamayacaklarına göre, geriye sadece bir tek şey kalıyor. Eğer kişi kendini ve düşüncelerini değiştirirse, karşıdakine arkadaşına, dostuna, erkeğe, kıza, küçük ya da büyüğüne kin gütmeden sevgiyle, saygıyla, merhametle şefkatle yaklaşırsa dünya değişmeye başlar.

Yürüyenler, bağıranlar, yazanlar, çizenler hiç kimse nefreti ve şiddeti dile getirmesin. Bunları konuşmasınlar. Bunlar konuşuluyorsa hala başka Özge'ler ve başka meleklerin kanatları da kırılacak. Konuşulması gereken bir tek şey var. Ben şu anda ne yapıyorum? İyiyi, doğruyu, güzeli yapabilmek için sabah kalkıp işlerine okullarına gidecekler. Giderken "Ben bugün insanlara nasıl yardımcı olabilirim?" diye sorsunlar. Bütün insanlar bunu sorarsa, "ben insanları mutlu edebilirim?" diye kendine sorarsa, o zaman herkes mutlu olur. Problem kalmaz."

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi tüm Türkiye'yi ayağa kaldırıldı. Türkiye'nin Nabzı programında kadın cinayetleri ele alındı. Programa telefonla bağlanan sanatçı Hülya Koçyiğit, Demet Akalın ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatman Şahin konuya ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Sanatçı Demet Akalın, idam tartışmalarına değinerek "Baba gibi güzel konuşan insanlar daha fazla olacak. Babayı dinledikten sonra ben bile yazdıklarımdan şu an utandım. İlk başta idam gelsin falan diyordum. Kimbilir onun içi nasıl yanıyordur. Biz kadın olarak bu kadar yandık, parçalandık, içimiz hala dağlanıyor. Onlar öyle aile olarak böyle düşünüp bunları dile getirmeleri. İdam lafımdan utanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kendi yaşadıklarını anlatan Akalın, "Genç kızlığımda, baba olmadığı için annem beni tek başına büyüttüğü için laf atıldığında çarşıdan bir sokaktan geçtiğimde eve dönerken asla o sokaktan tekrar aynı lafları duymamak için geçmezdim. Her kadın gibi iş yaşantınızda, özel yaşantınızda, oturduğunuzda semtte illaki böyle şeylere maruz kalıyorsunuz. Ben sanat yaşantımda birebir böyle bir şey olmadı. Beren, kendi duygularını anlatmış okuduğumda inanamadım" dedi.

Sanatçı Hülya Koçyiğit, "Şu anda sadece Özgecan'ın annesi babası ağlamıyor. Toplum olarak yüreğimiz yanıyor, kanıyor adeta. Çünkü hep kadınlar mağdur. Her şeyden başsağlığı diliyorum. Kadın olarak ben bu canavarların, bu sapıkların yaptıklarından ötürü insanlığım adına utanıyorum. Toplumun bu konuda daha bilinçli daha uyanık olması gerektiğini düşünüyorum. Bu katillere de en ağır cezaların verilmesini diliyorum. Cezalar var kanunumuzda ama affedilmemeli bu tür caniler. İbret olması dile düşünüyorum. Toplum olarak zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "İdamla alakalı sayın Bakan açıklama yaptıktan sonra ben görüşümü belirttim. "İdamın şu an toplumsal vicdanda karşılığı var" dedi. Ama uluslararası hukukta, uluslararası platformda bunun hep birlikte tartışılması lazım. Avrupa Birliği ülkeleri de cinsel suçlarla ilgili mücadele ediyor" dedi.

Habertürk

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst