Türkçe sevdalıları

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Türkçe Olimpiyatları İsmet Paşa'da kutlanacak






FİNALİ "TÜRK TELEKOM ARENA"DA YAPILACAK OLAN DÜNYANIN 135 ÜLKESİNİN EN ZEKİ VE ÖZEL ÖĞRENCİLERİNİN SEÇİLİP OKUTULDUĞU VE TÜRKÇEMİZİ ÇOK GÜZEL KONUŞAN ÖĞRENCİLER İZMİTE GELİYORLAR..

Bu yıl 10.’su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında ilimizde de 11 Haziran pazartesi günü 25 ülkeden gelen toplam 75 öğrenci yeteneklerini gösterecek
Uluslararası Türkçe Derneği TÜRKÇEDER tarafından bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 41 ilimizin katılımı ile gerçekleşecek. Bu kapsamda Fem Genel Müdürü Mehmet Karaoğlan 41 ilin içinde yer alan Kocaeli’nde yapılacak olan etkinlikler hakkında dün Emex Otel’de düzenlediği basın toplantısı ile bilgi verdi. Karaoğlan, ilimizin ilk defa Türkçe Olimpiyatları’na Erkul Koleji Mezunları Derneği (Erkomed) ev sahipliğinde katıldığını bu kapsamda 11 Haziran Pazartesi Günü saat 21.00’de İsmet Paşa Stadyumu’nda etkinliğin yapılacağını kaydetti.
135 ÜLKE KATILACAK
Karaoğlan, Türkçe Olimpiyatları’nın 2003 yılında 17 ülkenin katılımıyla başladığını bu yıl ise 135 ülkeden toplam bin 500 öğrencinin katılacağını kaydetti. Karaoğlan, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin 41 şehrinde il etkinliklerinin düzenleneceğini ifade etti. Karaoğlan, “Türkçe Olimpiyatları’nın en önemli kategorilerinden olan Kültür Şöleni bu sene 1,2 ve 3 Haziran tarihlerinden İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. 135 ülkenin stantları Dünya Ticaret Merkezi’nin 9,10 ve 11. Hollerinde kurulacak. Her ülkenin kültürlerinin tanıtılacağı şölene ücretsiz ve bitsiz olarak girilecek” dedi.
İLİMİZDE 75 ÖĞRENCİ İLE GERÇEKLEŞECEK
Karaoğlan, Türkçe Olimpiyatları Kocaeli İl Etkinlikleri’nin ise 11 Haziran Pazartesi günü saat 21.00’de İsmet Paşa Stadyumu’nda yapılacağını ifade etti. Karaoğlan, 25’e yakın ülkeden toplam 75 öğrencinin katılacağını ifade etti. Karaoğlan, “Sunuculuğunu Ceyhun Emre Teoman’ın yapacağı programda Moldova’dan Ekatariha Plesca adlı öğrencimiz sunucu yardımcılığı olarak görev yapacak. Programa katılımlar davetiyeli olup halkımız davetlidir. Vatandaşlar davetiyelerinin NT mağazalarından temin edebilirler” dedi.
OLİMPİYAT İÇİN ÜCRETSİZ OTOBÜS
Karaoğlan, stadyumun 14 bin kişilik kapasiteye sahip olduğunu ancak 20 bin kişilik davetiye bastıracaklarını ekledi. Olimpiyata vatandaşların katılımının daha rahat sağlanması için her ilçeden belirli bir saatte halk otobüslerinin kalkacağını belirten Karaoğlan, çocukların Emex Otel’de bir gece konaklayacağını ifade etti. Karaoğlan, canlı yayınların ulusal ve yerel kanallarda olacağını belirtti. Gelen öğrencilerin şarkı, şiir ve özel yetenekler üzerine gösteriler sergileyeceğini kaydetti.
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Böylesine güzel ve özel organizasyona emek ve destek veren herkese teşekkürler.
Türkçe sevdalısı biri olarak hoşuma gittiğini söylemeden edemiyeceğim.:bayrak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst