Türk Malı'na ikinci uyarı cezası!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Türk Malı'na ikinci uyarı cezası!

Türk Malı dizisi sözcük, deyim ve terimleri tahrif ederek dilimize zarar verdiği gerekçesiyle bir kez daha ceza aldı

567403_detay.jpg

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), başrollerinde Şafak Sezer ile Binnur Kaya'nın oynadığı 'Türk Malı' adlı diziyi ve yayıncı kuruluş Show TV'yi, Abiye (Binnur Kaya) ve Erman Kuzu (Şafak Sezer) karakterlerinin diyaloglarındaki bozuk Türkçe nedeniyle ikinci kez uyardı.
Televizyon Gazetesi'nin haberine göre, Türk Malı'nın görüşüldüğü toplantıda RTÜK üyesi Zahid Akman, uyarının yetersiz kalacağını ve program durdurma cezası verilmesini istedi. Ancak Akman'ın önerisi reddedildi. Zahid Akman karara karşı muhalefet şerhi de yazdı ve 'Yayın kuruluşları, izleme oranlarını dolayısı ile gelirlerini artırmak için uyarı cezası gibi müeyyidelerin etkisizliğinden aldıkları cesaretle, bile bile kural ihlalleri yapmaktadır' dedi.

TEMİZLİK İRAN'DAN MI GELİR

Türk Malı'nda sözcüklerin, terim ve deyimlerin tahrif edildiği ifadeler şöyle...

Ruhsal Burhan: Ruhsal buhran

Tebrik koyuyorum: Tebrik ediyorum

Tijen: Hijyen

Yürüşen merdiven: Yürüyen merdiven

Şah mart oldu: Şah mat oldu

Uzun lafın sopası: Uzun lafın kısası

Ağaç yaşken emilir: Ağaç yaşken eğilir

Ödüm cörtledi: Ödüm koptu

Ayağını organına göre uzat:

Ayağını yorganına göre uzat

Komşu komşunun gülüne muhtaçtır: Komşu komşunun külüne muhtaçtır

Temizlik İran?dan gelir:

Temizlik imandan gelir

İstemek başarmanın karısıdır:

İstemek başarmanın yarısıdır

Kitap en iyi tosttur: Kitap en iyi dosttur

Aykut testi: IQ testi

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
zaten dizinin özü de bu aptallık normal konuşşalar bişey yok ki dizi de izlemeyeli çoook oldu bana hiç hitap etmiyo çok boş bi dizi

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Ben boşmuyum kız :hihh:

ben çok seviyorum bu diziyi... Eğlenerek izlediğim bir dizi, vurdulu kırdılı değil:)

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Ben boşmuyum kız :hihh:

ben çok seviyorum bu diziyi... Eğlenerek izlediğim bir dizi, vurdulu kırdılı değil:)

sana boşşun demedim kızım:kptmya: bana komik gelmiyo ya olay hep aynı çerçevede dönüyo ben hareketli dizileri seviyorum acaba bi dahaki bölüm ne olacak onu merak etmem lazım ne kadar çok olay varsa o kadar güzeldir dizi benim için...sıradan aşk dizilerini sevmiyorum hiç o yüzden olay hiç değişmez aynı çerçevede ilerler durur...

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Ben hiç izlemediğim için bu diziyi söylenen sözleride ilk burda okudum şimdi nebileyim çok saçma saptal geliyo bu dizi o yüzden çocuklarada izletmiyorum izletmemeklede iyi yapıyormuşum zaten türkçede çoğu kelimeleri yarı ingilizce yarı türçeyle karıştırıp konuşuyolar birde böyle dizilerle iyice bozulacak çocuklarımızın konuşmaları diye düşünüyorum şahsi fikrim diğer düşüncelerede saygı duyuyorum-hmm-hmm

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar