Turk kahvesi nasil yapilir? :(

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
İşte size bol löpüklü bir türk kahvesii,afiyet olsunnn:teytey:

2656141627_86763c2f41_b.jpg
 
OP
D

d.melek

Misafir
Kizlar ilk once hepinize cok tesekkur ederim fikirlerinizi benimle bolusduyunuz icin.Bu konuyu acdiktan sonra bazi nedenlerden dolayi buraya girmeye hic firsatim olmadi,onun icin cevaplarinizi okuyamamistim(Arinacim :) ).Yazdiklarinizi birer-birer 0kudum.Aldigim kahvenin kullanma tarihi gecmemiti,ama dogrusu cok tazemiydi,diyilmiydi onu unuttum.Cunki posetten cikarip,kavanoza doktum.Ben kahveyi yaparken cezveye iki fincan su,2,5 (biz biraz sekerli severiz) tatli kasigi seker ve 2 tatli kasigi kahve dokuyorum,sonra karistiriyorum.Ocaga en kisik atesde koyuyorum ve biraz daha karistiriyorum sekeri erisin diye.(1-2 dakika). daha sonra artik karistirmiyorum.kaynamaya burakiyoum.Ben bir yerde kahvenin 2 dakikaya hazir oldugunu okumustum.Ama bende kahveni kaynamasi bile bir kac dakikami aldi.Neyse ,kahvenin kaynamasini bekliyorum,kaynadiktan sonra cok az miktarda kopuk oluyor,ama birazda kaynayinca kopuk yok oluyor,yani anlayacaginiz ben belki kaynadikca kopurur diye dusunurken,bide bakiyorumki,suyu azaliyor ve kopuyude yoka cikmis :).Sizce nerde yalnis yapiyorum?
Belki karistirma isinde yalnis yapiyorum.Siz ne zaman karistiriyorsunuz,ne kadar sure? Birde ortalama kac dakika kaynatiyosunuz,kac dakikaya hazir oluyor,yazarmisiniz lutfen.
Hepinizi seviyorum.....cevabinizi bekliyorum...... -hmm
 
OP
D

d.melek

Misafir
birdeki kizar kopuk cezvenin agzina kadar olmali oyle diyilmi,bende cok az oldu,hic 1 sm.kalinliginda bile olmazdi belki :( :gitme:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
melekciğim işin sırrı arkadaşlarda yazmış ama dikkatini çekmedi sanırm şu:eek:
kahveyi ocağa koydunmuu kaynamasını beklemeyeceksin ,kaynamadan köpüğünü alacaksın
kahve kaynayınca bütün köpük gider
yani karıştırıp bi süre kendi haline bırakcaksın , bakacaksınki cezvenini üstü köpüklenmeye başları cezveyi ocaktan alıp köpüğü fincanlara paylaştıracaksın

daha sonra tekrar cezveyi ocağa koyup bu sefer kaynamasını bekliyeceksin ,:eek:
kaynayan kahveyi dibinde köpük olan fincanlara paylaştıracksın işte bu kadr:ayna:

bak hala yapamazsan günah bizden gittiiii:cokkomik::cokkomik:
 
OP
D

d.melek

Misafir
kzlar dun aksam kahve yaptim, ama az kopuklu oldu :( su yukari resimdekinin eline su dokemez benim kahvem :gitme:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
alışırsın yapa yapa canım capiçino gibi köpüklü olmaz zaten
 

sühoş

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
599
Tepki
775
Puan
93
Yaş
61
Konum
istanbul
Küçükken kızlar kahve içmez kara kız olurlar derlerdi. saf saf inanırdım. kahvenin yanında su olmalı mutlaka
 
OP
D

d.melek

Misafir
kizlar az kopuklu olmasi neyle alakali?benmi yalnis yapiyorum,yoksa kahvedenmi?
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
1.bir türlü istediği gibi türk kahvesi içememiş bir bünyenin ya kardeşim niye yapamıyorlar niye olmuyor nedir yani ya bunun bir yolu yordamı yok mu isyanının televizyonlardaki yemek programı formatında soru şekline dönüştürülmüş şeklidir bu.hazır soruyla alakadar olmuşken cevabını da verelim bari.en azından her öğlen ve her akşam kahve keyfi yapan bir aileye sahip olmaktan dolayı bu yaşıma kadar yaptığım kahveleri düşünürsek konu üzerinde kendimi az çok tecrübeli görmekteyimdir.öncelikle köpüklü türk kahvesinin malzemesi önemlidir.evet herkesin bildiği gibi su kahve ve şeker üçlüsü pişirilir ateşte.ama bu işin ayrıntıları işte o kadar basit değildir.öncelikle buzdolabından buz gibi su çıkarılmalıdır.eğer kahve sıcak ya da ılık suyla yapılırsa elde edeceğiniz köpük en fazla iki fincanı doldurur.hatta ikinci zorlanır.amma velakin buzdolabından çıkartılan suyla rahat 5 fincanı köpükten gözükmez yapar alkışı toplarsınız.şimdi gelelim diğer miktarlara.gerçi bunları bilmeyen yoktur belki de ve fakat önemli olan açılmış bir başlığa rastgelmiş olmamız ve onu olabildiğince ayrıntılı doldurmaya çalışmamız.kişi başına iki çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı şeker koyar kısık ateşte pişirmeye başlarız kahvemizi.kısık ateş de önemli bir ayrıntıdır ,demedi denmesin sonra.bu arada tam kaynama esnasında ateşten alınan cezve direk fincanlara dökülmeye başlanmaz.kaşıkla cezvenin tepesinde oluşan köpük tüm fincanlara eşit eşit paylaştırılır ve sonra fincanın yarısı olana kadar kahve dökülür.iki taşım sonucu tepside götüreceğiniz fincanların görüntüsü gerçekten çok güzel bir hal almıştır bile.gerisi ise höpürdete höpürdete içecek olanların keyiflerine kalmıştır.

böyle bi yazı buldum canım nette ,belki işine yarar-ayse
 
OP
D

d.melek

Misafir
cok tesekkur ederim findigim,tabiki yarar,yaramaz olurmu.yine deneyip yazarim nasil oldu diye :).......:eek::eek::eek:
 
OP
D

d.melek

Misafir
yaradi bile findigim.gcen defakindan dahakopuklu alindi bu sefer kahvem :) cok tesekkurler hepinize canlarim.....
 

civan arda

Daimi Üye
Katılım
4 Aralık 2009
Mesajlar
292
Tepki
261
Puan
63
Yaş
40
Konum
istanbul
canım kahvesi bol ve taze olunca daha güzel olur kısık ateşte yavaşyavaş pişsin ama asla karıştırma kaynamaya yakın köpüğünü al afiyet olsun annem bana böyle öğretti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst