Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve MasterCard ekranlı banka kartı geliştirdi

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..

teb_kart.jpg


Kart üzerinde yer alan entegre pil, dokunmatik klavye ve dijital ekran ile internete giriş için tek kullanımlık şifre sunuyor. Söz konusu ürün için iki yıldır çalıştıklarını belirten TEB Genel Müdürü Varol Civil, "2011'de karta yeni özellikler ekleyeceğiz ve TEB Bonus kredi kartını da ekranlı hale getireceğiz.'' dedi. Rekabet ortamında kendilerini dayanıklı kılacak gücün yenilikçi olmaktan geçtiğine işaret eden Civil, Türkiye'de banka kartı kullanımının yeterince yaygınlaşmadığını belirterek, bu ürünle banka kartı kullanımının artırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Banka ve kredi kartı kullanımı yaygınlaşsa da dünya genelinde yapılan alışverişlerde halen nakit kullanılıyor. Harcamaların yüzde 85'inin nakit üzerinden yapıldığını belirten MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, banka kartlarının alışverişte kullanım oranının yüzde 55 seviyesinde olduğunu söyledi. Türkiye'de tüketicilerde yaklaşık 67 milyon banka kartının bulunduğunu kaydeden Güney, müşterilerin sadece yüzde 4'ünün banka kartı ile ödeme yaptığını ifade etti.

TEB bireysel bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir de bankanın 800 bin kredi kartı ve 600 milyon liralık kredi kartı alacağı hacmine ulaştığını dile getirdi. Kişmir, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ekran özelliğinin kredi kartlarına taşınmasıyla birlikte kredi kartı ekstresinde yer alan bonus bilgisi, kalan limit, borç bilgisi, hesap kesim tarihi gibi tüm verilere kredi kartı üzerinden ulaşılabileceğini açıkladı. Ayrıca bankada hesabı bulunan müşterilerin yeni karta sahip olmak için ekstradan 25 TL ödemesi gerekiyor.

Alıntıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst