Türk Dil Bayramı

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Türk Dil Bayrami


"Konuşma ve yazı dilli olarak binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Türkçe, geçmişimizi bugüne, bugünümüzü de geleceğe bağlayan en önemli kültür hazinemizdir.

Türkçe, sadece maziyle günümüz arasında bir köprü kurmakla kalmamakta, Avrupa’nın en uç noktasından başlayıp Çin’e kadar uzanan geniş bir coğrafyayı ve bu coğrafya üzerinde yaşayan halkları da birbirine bağlamaktadır.

Ne mutlu ki, Türkçe bugün yeni iletişim imkânları sayesinde yeryüzünün hemen noktasına ulaşmakta, dünya üzerinde daha etkin bir hale gelmektedir.

Bunun yanında Türk Dil Kurumu’nun, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun, Anadolu Ajansı’nın, TRT’nin ve Türkçe gönüllülerinin yapmış oldukları değerli çalışmalar da dilimizin dünya ölçeğinde sevilmesine, gelişmesine ve kullanılmasına vesile olmaktadır.

Bilinmelidir ki, dilimizi geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almak demektir.

Zira dilimiz, bizi bir arada tutarak ortak değerler etrafında bütünleşmemizi sağlayan başlıca unsurdur.

Bizler millet olarak, hissiyatımızı, düşüncelerimizi, kültür ve geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi ancak dilimiz sayesinde kuşaktan kuşağa aktarıyoruz.

Dolayısıyla, dilimizin korunması, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi için bilim adamlarımızdan sanatçılarımıza, siyasetçilerimizden medya mensuplarımıza kadar tek tek hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramı’nı kutluyor, dilimizin yaygınlaştırılması, zenginleştirilmesi için çaba harcayan herkese şükranlarımı sunuyoruz

Alıntıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst