Trabzon Hurması Reçeli

burgazkartal

Aktif Üye
Katılım
26 Ekim 2010
Mesajlar
256
Tepki
208
Puan
43
Yaş
64
Konum
istanbul
Trabzon Hurması Reçeli İçin Malzemeler

trabzonhurmasireceli.jpg

-3 adet olgun Trabzon hurması
-1 su bardağı toz şeker
-2, 3 damla limon suyu
trabzonhurmasitarifi.jpg

Trabzon Hurması Reçeli Yapılışı

Hemen reçelimiizn tarifine geçiyoruz bayanlar Ayıklayıp, yıkayıp, kabuklarını soyduğunuz hurmaların çekirdekleri çıkarıyın ve blender ile püre haline getirin.Başka Bir kaba alınan püre şeklindeki hurmaya şeker ilave edin ve kaynatın kesinlikle su koyulmaz.Kaynamaya başlayıp kıvama gelince 2, 3 damla limon suyu ilave edilir ve bir iki taşım daha kaynatın Daha sonra Altı kapatın.Kavanozlara alın ve soğuması bekletin. Soğuyunca ağızları kapatın. İstenirse tencerede soğutulup kavanozlara albilirsiniz...Afiyet olsun
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu hurmayı bende severim güzel bir tarif teşekkürler burgazkartal
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst