Top gibi duran dolgu dönemi artık sona erdi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
687176567059.jpg


Top gibi duran dolgu dönemi artık sona erdi

Yüzde yapay duran dolgu dönemi artık bitti. George Clooney'nin de doktoru olan Riccardo Forte "Yüze dengeli dağılan yeni dolgu teknolojisi ile kırışıklıklar yok olurken çok doğal bir görünüm sağlanıyor" diyor

İtalya'da Como gölü kenarında yeni estetik uygulamalar deneniyor. Dünyaca ünlü isimler gençleşmek ve güzelleşmek için bu kliniğe geliyor. Yalnızca kadınlar değil; George Clooney ve Seal gibi ünlü erkekler de, oradaki yöntemlerden yararlanıyorlar. İtalya'nın ünlü estetik cerrahlarından Dr. Riccardo Forte ile bıçaksız estetikteki son yenilikleri konuştuk.

Estetik cerrahiye rakip olan dolgu; vücudun ya da yüzün hangi bölgelerinde kullanılmalı?
Yaşlanmayla beraber deri dokusu sarkmaya başladığından, yüzde kırışıklıklar ortaya çıkıyor. Bu yöntem; yüzdeki yaşlanmaya bağlı çizgilerin derinliğini azaltmada, dudakları dolgun hale getirmede, zayıf yüzlere, özellikle elmacık kemiklerine daha dolgun görünüm vermede ve vücut hatlarını düzeltmede kullanılır. Erkeklerde penis genişletmede de uygulanıyor. Dolgu, en mükemmel sonuçları yanak ve dudaklarda veriyor.
Burun ameliyatlarının yerine bile artık dolgular yapılıyor. Sizce dolgu, estetik ameliyatların yerini alabilir mi?
Burun benim de dolgu yaptığım alanlardan biridir. Ufak ama görüntüde ciddi fark yaratan düzeltmeler için uyguluyorum. Düşünsenize; yemek molasında burnunuzdaki eğrilikten kurtulup hokka bir burunla işe geri dönüyorsunuz.

6-12 AY KALIYOR
Akıllı bir hasta yüzüne bu tip bir uygulama yaptırmaya karar verirse, nelere dikkat etmelidir?
Biz dolgu maddelerinin içinde; etkisi ortalama 6-12 ay giden ve bağ dokumuzun doğal maddesi olan hyaluronik asit preparatlarını tercih etmekteyiz. Tüm dünyada da hyaluronik asitler birinci sırayı almıştır. Uygulayıcı ise bu konuda çok iyi eğitim almış bir hekim olmalı ve kullandığı dolgunun özelliklerini iyi bilmelidir. Uygulama yaptıracaklara tek önerim; işine hakim olmayan kişilere kendilerini teslim etmemeleri, bu konuda iyi araştırma yapmaları.
Siz hep en yeni ürünleri mi tercih edersiniz?
Ben söylediğim gibi özellikle patentli teknolojiye sahip olan hyaluronik asidi tercih ediyorum. Piyasada şu anda mevcut birçok ürün var ancak ben tercihimi dengeli yayılıma sahip, dokuya geçirgenliği en iyi olan dolguyu kullanıyorum. Neden bu ürünü tercih ediyorum; yoğunluğu tam istediğim gibi oluyor. Ne top gibi kalıyor, ne de kısa sürede vücuttan emiliyor. Böylelikle hastanın yüzünde en iyi doğal sonucu alıyorum.
Dolgu markasını kim seçmeli? Tabii ki uygulayıcı hekim ama hasta da neden bu markayı seçtiğini hekime sormalıdır.

BOTOKS İLE KARIŞTIRILIYOR
Dolgunun etki süresi ne kadardır?
İlk yapıldığında, kişinin cilt yapısına göre 6 ile 9 ay arasında değişir. Düzenli yapıldıkça bu süre uzamaktadır. Bazı kişilerde dolgunun 18 ay kaldığını görmekteyiz.
Dolgu ile botoks arasındaki fark nedir?
Son yıllarda cerrahi dışındaki tüm cilt gençleştirme yöntemleri botoks zannedilmeye başlandı. Botoks özellikle dolgularla çok karıştırılıyor. İkisi de enjeksiyonla uygulanıyor ve ikisi de kırışıklıkları sihirli bir değnek gibi azaltıyor. Ancak ayrıntılara inecek olursak, botoks ile dolgu arasında pek çok fark bulunuyor. Dolgu ve botoks farklı sonuçlar için kullanılır ve birbirlerini tamamlar. İkisini karşılaştırmak gerekirse; gülme çizgileri denilen, burun kenarından dudağa uzanan çizgilerde, yanakları dolgunlaştırmada ve elmacık kemiklerini belirginleştirmede botoks işe yaramaz. Ufalan, aşağı sarkan dudakları güzelleştiremez, avurtları da dolgunlaştıramaz. Bu konularda, en becerikli kozmetik dolgudur.


DOLGU ERKEĞİ KADINSILAŞTIRMAZ!
Dolgu sırasında ciltte kötü etkiler görülüyor mu?
Bu doktora ve hastanın cildine göre değişir. İlk üç gün içinde, hafif şişlik ve morarma olabilir.
Yağ enjeksiyonu ile hyaluronik asit arasındaki fark nedir?
Yağ enjeksiyonu anestezi gerektirmektedir ve hasta için daha ağrılı bir yöntemdir. Uygulama yapılan yerlerde ödem daha fazla olur. Ayrıca yağ alınan yerlerde morluklar olabilir, izler uzun süre geçmeyebilir.
Dolgu yaptırmak erkeği kadınsı yapar mı?
Tabii ki hayır, erkeklerin de daha genç ve canlı görünmeye hakları var. Ayrıca ben dolgu yaparken kişinin tipini değiştirmiyorum. Yeni teknoloji sayesinde, doğal görünümünü korumasını sağlıyorum.

20 DAKİKA İÇİNDE YÜZ GENÇLEŞİP GÜZELLEŞİYOR
Dolgu gençleştirir mi, güzelleştirir mi?
Amacımız; medikal estetikle iki etkiyi bir arada sunup hastaları mutlu etmek. Eskiden yaşlanmayı kabullenmek daha kolay, genç görünmek ise çok daha zordu. Öte yandan kırışıklıklardan kurtulmak için estetik ameliyat olmaktan başka çare yoktu. Bunu göze alabilenlerin sayısı da fazla değildi. Son zamanlarda ise botoks ve dolgularla bu iş o kadar kolaylaştı ki; birçok insan için yararlanmamak anlamsız hale geldi. Düşünebiliyor musunuz; sadece 15-20 dakika içinde, kaşlarınız ve göz kapaklarınız yukarı kalkıyor, gözleriniz açılıyor, dudaklarınız doluyor, yanaklarınız geriliyor, birçok çizgi anında yok oluyor. Çok kısa bir süre genç ve güzel bir cilde sahip olunabiliyor.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst