Ton Balıklı Pizza
1 ekmek hamuru 1 kutu ton balığı 6 yemek kaşığı konserve mısır 5 adet siyah zeytin 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı ketçap 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı taze kaşar (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik
Tarif:
• Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, 1 kaşık margarinle pembeleştirin.
• İçine ketçap, domates salçası, karabiber, tuz ve 1 kahve fincanı su katıp, 2 dakika kaynatın.
• Pizza tepsisini zeytinyağıyla yağlayın.
• Ekmek hamurunu tepsiye kenarlarını yükselterek incecik yerleştirin.
• İçine, hazırladığınız karışımı yayın.
• Kekiği tuz serper gibi serpiştirip üzerine mısır, ton balığı, ince halka şeklinde doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri koyun.
• 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
• Sıcak servis yapın.
Alıntıdır...