Tofulu Mantar Salatası

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Tofulu Mantar Salatası


Tofuyu 1 cm büyüklüğünde kare kesip bir kaseye alın. Sarmısağı dövdükten sonra tofunun üstüne dökün. Cheri ve soya yağını da üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, arnavut biberi ve kekiği ekleyip tatlandırın. Bu karışımı 2 saat buzdolabında bekletin. Yıkanmış ıspanakların saplarını kesin, arpacık soğanları ince ince kıyın, mantarları yıkayın ve yaprak şeklinde kesin. Tofuları sostan aldıktan sonra süzün ve mantarlarla birlikte soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra, tofu sosuna limon suyunu ekleyip karıştırın. Ispanak yapraklarını sosa batırıp çıkartın ve tabaklara yayın. Bunun üstüne ılık mantar ve tofu karışımını koyun. Sosu bunların üstüne dökün ve servis yaparken arpacık soğanlarını serpin.
4
kişilik

20 dakika

Türkiye


Malzemeler

250 gr tofu
3 diş sarmısak
250 gr kuru cheri
5 yemek kaşığı soya yağı
1/2 çay kaşığı arnavut biberi
1 tatlı kaşığı kekik
150 gr ispanak
100 gr 100 gr mantar
50 gr arpacık soğan
1 limon suyu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst