Tike Kebabı (Azerbaycan)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
15153d9341.jpg


Malzemeler

* Kişi başına 350g koyun eti
* 1 adet soğan
* reyhan
* 6g narşerap
* karabiber ve tuz

Yapılışı

Tike kebap için koyun etinden 35-40g’lık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir.Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur.İlave olarak ta tike kebabın yanına narşerap, sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur.

(narşerap=nar şurubu veya nar ekşisi)

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst