The Pacific (Cnbce)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
8hcj5ww3.jpg


The Pacific

2. Dünya Savaşı yeniden

Steven Spielberg ve Tom Hanks, yapımcılığını yaptıkları 2001'in başarılı dizisi Band of Brothers'dan sonra yeni bir epik yapımla karşımızda. 200 milyon doları aşan bütçesiyle şimdiye kadar en büyük bütçeli televizyon yapımı olarak tanınan The Pacific, 18 Nisan'da CNBC-e'de yayına girecek

The Pacific , ABD Deniz Piyadeleri'nin en eski ve en aktif bölümü olan Birinci Tümen'den Robert Lackie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) ve John Basilone'un (Jon Seda) hikâyelerini anlatıyor. Band of Brothers, Avrupa'da çarpışan hava gücü askerlerinin hikâyeleriyken bu kez Filipin, Doğu Hint Adaları, Yeni Gine ve Solomon Adaları'nı da içeren, günümüzde fazla bilinmeyen Pasifik cepheleri işleniyor. Bu cephede savaşan ve tamamı gönüllü askerlerden oluşan Birinci Deniz Piyade Tümeni en zorlu operasyonlardan birinin en önde gelen ismiydi. Kollarında piyade nişanları ve postallarında kan ile Japon İmparatorluğu'nu ortadan kaldırmaya girişen bu askerler cesaretleri ve kahramanlıklarıyla efsaneleşmişlerdi. Onların hikâyeleri iki atom bombasına kadar uzanacak bu unutulmuş savaşın acımasız vahşetini ve bedelini gözler önüne seriyor. Coğrafi yapısı, hava koşulları, teknik eleman kapasitesi ve Avustralya hükümetinin desteği, çekimlerin Avustralya'da gerçekleştirilmesi kararında etkili olmuş. Spielberg ve Hanks dizinin yazılması, günlük çekimler, montaj ve promosyonu da içeren her yapım süreciyle bizzat ilgilenmiş.
Dizinin başyazarı Band of Brothers'ın ödül kazanmış yazarlarından Bruce McKenna. McKenna, Eugene Sledge ve Robert Lackie tarafından yazılmış kişisel anılara dayalı iki kitabı kaynak olarak almış. "Steven Spielberg Pearl Harbor'dan başlayıp savaşın sonuna kadar sürecek insan hikâyeleri ekseninde bir senaryo istedi. Tarih danışmanlarıyla bir süre araştırma yaptıktan sonra Trafik dizisinin formatını örnek almanın iyi olacağına karar verdim. O da mini bir diziydi ve birkaç karakterin iç içe geçmiş öyküsünü anlatıyordu. Sonra kitapları bulduk. Senaryoyu yazmak iki buçuk yıl sürdü. 2007'de çekimlere başladık. Hikâyenin gerçekçi ve kişisel olması zordu. Çekim sürecini de göz önüne alırsanız kitapların tümünü kullanamazsınız. En önemli ve hikâyeyi kronolojik olarak devam ettirecek bölümleri seçtik. Orijinal kaynaklara hep saygı duyduk ve onların psikolojik gerçeklerini yansıtmaya çalıştık." Yapımcı Tony To, Saving Private Ryan filminin izinde yürümeye çalıştıklarını söylüyor. Savaşın yarattığı kişisel tecrübeleri yansıtmayı ve o filmin görsel örneğini devam ettirmeyi amaçladıklarını belirtiyor. Tom Hanks ve Steven Spielberg'in görüşlerini de devam ettirmek bir görevmiş, ancak en önemli görevin hikâyeyi gerçekçi ve doğru bir şekilde sunmak olduğunu söylüyor. Çatışma sahnelerinin oldukça şiddetli ve kanlı tasvir edilme kararı Spielberg'e ait ve amaç savaşın tüm korkunçluğunu göstermek, savaşan askerin o andaki konumuna açıklık getirmekmiş.

Tüm oyuncular, Spielberg ve Hanks ile Saving Private Ryan ve Band of Brothers'da da çalışmış, Hollywood savaş filmlerinin danışmanı eski deniz piyadesi Yüzbası Dale'in komutası altında 10 gün süren sıkı bir askeri eğitim kampında (Boot Camp) silahlar, savaş taktikleri ve kondüsyon üzerine yoğun bir programa katılmış. Bu 10 gün, tüm oyuncularda asker arkadaşlığı tecrübesi ve hissi yaratmış. Yüzbaşı Dale, filmlerde ve TV yapımlarındaki asker tiplemeleri ve savaş görüntülerini genelde gerçekçi bulmuyor ve bu projeyi kabul etme sebebinin savaşan insanların hak ettikleri şekilde canlandırılacak olması olduğunu belirtiyor. "Sivillerin askerleri anlaması zordur. Size üç günde tabanca nasıl tutulur, nasıl yürünür öğretirim, yüzeysel olur. Ben kalbinizin peşindeyim. O zaman doğruyu söylersiniz. Oyuncular askerlerin aksine bencildir ve onları bu duruma getirmek zordur," diyor.

Gladiator filminde rol almış eski boksör Jon Seda senaryoyu ilk okuduğunda kimi canlandıracağını bilmeden John Basilone'a büyük bir çekim duymuş. Bu bağın hayatının sonuna kadar devam edeceğini düşünüyor ve Basilone'u canlandırmaktan gurur duyduğunu söylüyor. Avustralya'da çekim yapmış olmaktan çok memnun. Bu büyük isimlerle çalışmak onu çok heyecanlandırmış.

Sabah
-------------------

lmngddwc.jpg


Tartışılan diyalog "The Pacific"ten çıkarıldı

Uluslararası İzmir Araştırmalar Merkezi Genel Yönetmeni Yaşar Aksoy, CNBC-e kanalında 18 Nisan'da gösterime girecek olan "The Pacific" dizisinde "İzmir Yangını"nı anlatan diyaloğun gelen tepkiler üzerine yayımlanmayacağının açıklandığını bildirdi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "The Pacific" dizisiyle ilgili olarak CNBC-e kanalının resmi internet sitesinden konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldığını belirtti.

Yaşar Aksoy, açıklamada, "The Pacific dizisinin 3. bölümündeki bu diyaloğun Türk kamuoyunu rencide etmesi, tarihi gerçeklerle çelişmesi ve yayımlanmaması durumunda dizinin konu bütünlüğünü bozmaması sebebiyle bu sahnenin çıkartılacağını kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Ayrıca CNBC-e yönetimi olarak, bu sahne ve niyetle ilgili rahatsızlığımızı, yapımcı şirket HBO'ya, NTV tarih danışmanlarının hazırladığı ekteki mektubu göndererek paylaştığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildiğini kaydetti.

18 Nisanda yayına girecek olan dizide, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra "İzmir'i Türk'lerin yaktığı" iddiasının yer alması üzerine duyarlı Türk basınının anında tepki göstermesi ve internette dalga dalga yayılan, ciddi belgelere dayanan protesto mesajlarının bu sonucu doğurduğunu anlatan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Duyarlı milletvekillerimizi, duyarlı halkımızı ve özellikle İzmirlileri harekete geçirmesi üzerine ilgili televizyon kanalından bu iftiranın çıkarılması, her şeyden önce İzmir'i Türklerin yakmadığına dair İtfaiye Müdürü Paul Greskoviç, Amerikan Yardım Komisyonu Başkanı Mark Prentis ve Fransız Amiral Dumessnill raporlarının doğruluğuna ve gerçekliğine dayanmaktadır. Raporlarda 13-15 Eylül tarihleri arasında İzmir'i yakan güçlerin Ermeni çeteleri olduğunu açıkça belirtilmiştir. Türkiye ve güzel İzmirimize yapılan bu saldırının başka yönlerden başka çevreler vasıtası ile devam ettirileceğine inanıyorum. Bu bakımdan Dışişleri Bakanlığımız, duyarlı medyamız, bilim adamlarımız ve halkımız, İzmir'i Türklerin yakmadığı konusunda hazırlıklı olmalıdır."
CNNTÜRK
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

Bölüm Özeti

Nihayet Deniz Piyadesi olarak askere alınan Sledge, Elliott Kampı’nda savaş talimi görür. 1. Deniz Piyade Tümeni, Japonların elinde bulunan Yeni Britanya adasındaki Cape Gloucester'a çıkarma yapar. Leckie ve diğer Deniz Piyadeleri, bir yandan Japonlarla savaşırken bir yandan da asıl düşmanlarının boğucu ormanın ta kendisi olduğunu fark ederler. Gloucester'dan sağ çıkan ve ücra Pavuvu Adası’na gönderilen Leckie, savaşın fiziksel ve ruhsal etkilerini hissetmeye başlaması üzerine psikiyatrik gözlem altına alınmak için yakınlardaki Banika'da bulunan donanma hastanesine sevk edilir...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Bu diziyi izlemeyi çok istiyorum açıkcası; ama Türkler'e karşı bir yanlış anlaşılma olduğundan dolayı da izlemek istem,yor diğer yarım. Kararsızım:)
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
The Pasific

Tarih: 2010-09-11 TV : E2 Saat: 22:00Tür:Yabancı Dizi

Dünyanın En Pahalı Mini Dizisi
“THE PACIFIC”
5. Bölümü ile e2’de...
Sinemanın iki usta ismi; Tom Hanks ve Steven Spielberg’un yapımcılığını üstlendiği, 200 milyon dolarlık bütçesiyle dünyanın en pahalı tv dizisi olan THE PACIFIC 5. Bölümü ile e2’de...

Beşinci Bölüm
Savaş tahvillerinin satışına yardım etmek için ülkeyi dolaşan Basilone’un ününü duymayan kalmamıştır. 1. Deniz Piyade Tümeni’nin 5. Alayı’na tayin olan Sledge, Pavuvu’da Phillips’le tekrar bir araya gelir. Leckie de onlara katılır. Peleliu adlı çok iyi savunulan mercan adasına yapılan çıkarma sırasında Leckie ve 1. Deniz Piyade Tümeni’nin geri kalanı, şiddetli bir Japon direnişiyle karşılaşırken, Sledge de savaşın gerçek yüzüyle tanışır...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Tarih: 2010-09-21 TV : E2 Saat: 22:15Tür:Yabancı Dizi

Dünyanın En Pahalı Mini Dizisi
“THE PACIFIC”

7. Bölümü ile e2’de...
Sinemanın iki usta ismi; Tom Hanks ve Steven Spielberg’un yapımcılığını üstlendiği, 200 milyon dolarlık bütçesiyle dünyanın en pahalı tv dizisi olan THE PACIFIC 7. Bölümü ile e2’de...

Yedinci Bölüm
Yeni lakabıyla "Sledgehammer" ve Deniz Piyadeleri, kanının son damlasına kadar çarpışmaya ant içmiş düşmanlarıyla Peleliu’da savaşmaya devam ederler. Çok saygı duyduğu bir komutanın kaybına üzülen ve iki tarafta da akla sığmaz barbarlıklara tanık olan Sledge, ahlaki çöküşün eşiğine gelir. Hedeflerine nihayet ulaşan Deniz Piyadeleri, Peleliu’da yaşadıkları deneyimle temelden değişmiş bir şekilde Pavuvu’ya dönerler...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst