The Avengers (Yenilmezler) 1 Milyar Doları Geçti!

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
20105754.jpg


Joss Whedon yönetmenliğinde çekilen yüksek bütçeli MARVEL yapımı Yenilmezler (The Avengers), gişedeki başarısını arttırarak sürdürmeye devam ediyor. Vizyona girdiği günden bugüne rekor üstüne rekor kıran yapım dün itibariyle 1 milyar dolar barajını aşmış bulunuyor. Vizyona gireli 19 gün olan film tüm zamanların en fazla gişe yapan filmleri listesinin 11. sırasına yerleşmiş durumda. Yenilmezler ABD'deki ikinci haftasında ise 100 milyon dolar kazanarak gişenin zirvesindeki yerini korudu.

Yenilmezler'in ikinci haftasında gösterdiği 100 milyon dolarlık başarı sinema tarihi için de bir dönüm noktası. Daha önce hiçbir yapım gişede bu kadar kısa sürede bu derece yüksek bir gelir elde edememişti. Tüm zamanların en fazla gişe yapan filmi Avatar ikinci haftasında gişede 75 milyon dolar toplayabilmişti.

Kara Şövalye (The Dark Knight)'yi tahtından edip 11. sıraya yerleşen Yenilmezler'in ilk 10'a girmesi için 20, ilk 6'ya girmesi içinse sadece 60 milyon dolar daha gişe yapması gerekiyor. Eğer 330 milyon dolar daha kazanırsa Harry Potter Ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2)'yi geçip 3. sıraya yerleşebilir. Filmin gişede eşi benzeri görülmemiş bir hızla gösterdiği bu yükseliş böyle devam ederse, her ikisi de ikişer milyar dolar kazanan Avatar ve Titanik (Titanic)'i geçip ilk sıraya yerleşmesi hiç de zor değil. Yenilmezler'in sahip olduğu bir diğer unvan da, her bir sinema başına kazanılan ortalama gelirin en fazla olduğu film. Yani Yenilmezler sadece stüdyosunu değil, sinema salonlarını da zengin etmeyi başardı.

Önümüzdeki haftalarda vizyonda zorlu rakiplerle karşılaşacak olan Yenilmezler bakalım bu performansını sürdürebilecek mi, göreceğiz...

Yeri gelmişken 'trivia' bir bilgi olarak ekleyelim: Filmde izlediğimiz olaylar eğer gerçekten yaşansaydı bu New York'ta 70 milyar dolarlık bir fiziksel hasara neden olacaktı. Ayrıca şehirde başlatılacak olan temizlik ve düzenleme masrafları da 90 milyon doları bulacaktı. Şehrin eski haline getirilmesi için ise 190 milyar doların gözden çıkarılması gerekirdi.

BEYAZPERDE
 
Katılım
26 Mayıs 2015
Mesajlar
67
Tepki
14
Puan
8
Konum
İstanbul
avengers filminin devamı 2 part halinde gelecek. avengers infinity war şeklinde çıkacak olan filmin ilk part ı mayıs 2018 yılında, ikinci part mayıs 2019 yılında çıkacak. tıpkı harry potter gibi. ama ben şahsen filmlerin böyle dizi gibi parçalanmasından nefret ediyorum. avengers filmi çok sevdiğim bir film ama böyle olursa sinemaya gitmeyebilirim.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst