Tetris psikolojiye iyi geliyor!

birsam

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.250
Tepki
991
Puan
113
Yaş
45
Konum
istanbul



Dünyanın en ünlü oyunu olan Tetris, 25 yıl sonra bile popülerliğini kaybetmiyor. İşte Oxford üniversitesi tarafından ortaya çıkartılan bilimsel Tetris araştırması.

Bilgisayar oyunlarını sevmese bile herkes hayatında mutlaka bir kere Tetris'i denemiştir. 1984 yılında Alexey Pazhitnov tarafından yaratılan bu yapım aslında, geometri ve eğlenceyi bir araya getiriyor. 90'lı yıllarda zeka gelişimini olumlu yönde etkilediği için bu ünlü yapım uzmanlar tarafından çocuklara tavsiye ediliyordu.

Ancak orijinal oyunun piyasaya çıkışından, 26 yıl sonra Tetris'in belki de yapımcı Pazhitnov'un bile asla aklına gelmeyecek yeni bir özelliği ortaya çıktı.


Travmatik hastalarda gelişme yaşandı

Oxford Üniversitesi'nin psikoloji departmanı tarafından yapılan araştırmaya göre Tetris'in psikolojik faydaları da bulunuyor.

Araştırmayı yürüten Dr.Emily Holmes'un bildirdiğine göre; psikolojik travma sonrası durumlarda bu oyun iyileşmeyi daha kolay hale getiriyor. Dr.Holmes hâlâ süren araştırmasında şimdilik 40 kişilik gönüllü bir hasta grubuna 10 ile 30 dakika arasında, Tetris oynattı. Gözlemlerinin sonucunda, bu hastalarının iyileşme süreçlerinin hızlandığı ortaya çıktı.
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.065
Puan
113
Konum
.....
ben buna katılıyorum kafam çok dolu olduğunda tetris oynarım ben bi de renkli toplar die bi oyun var onu oynarım kafam boşalır :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst