Testi Kebabi(resimli)Yozgat yøresinden

E

esmanur

Misafir
testi.jpg


Malzemesi :

1 Ad. Testi,

3 Kg. Kusbasi Et,

1,250 Kg. Domates,

300 Gr.Sarimsak,

200 Gr. Sivri Biber,

1 Tatli Kasigi Karabiber,

200 Gr.Tereyagi (Et Yagsiz olursa miktar artirilabilir)

tuz.
biber bir miktar un.
Hazirlanisi :

Et kusbasi olarak dogranir. Domates ve biber de kusbasi etten biraz irice dogranir.
Ayiklanan sarimsaklar, Karabiber ve tuz ilave edilerek ezmeden karistirilir.
Testi içi ve disi güzelce yikandiktan sonra karistirilan malzeme doldurulur. En üste tereyagi konulur.
Testinin agzi hamur ile kapatilir ortasi serçe parmakla delinir.
Genelde açik havada etrafina odun veya mese kömürü konularak yakilir.
Testi kaynadiktan sonra ates hafifletilir.
çünkü hafif ateste pisen yemek daha lezzetli olur. Testi kebabi bu malzemelerle iki saatte piser.
Pigtikden sonra bir kisi testiyi iki yaninda kulpu yukari gelecek sekilde tutar. Testiyi kiracak
olan kisi ise bir eli ile testinin bogazini tutar diger eli ile çekiç veya benzeri bir cisimle kulpun gövde ile birlestigi yere normal bir sertlikte vurur. Testinin kirilan yerinde testi kiriklari varsa temizlenir.
Kebab bir tepsiye bosaltilarak servis yapiiir.
Testi kebabinin bir özelligi de Resmi Davetlerde testiyi kiracak olan kisinin kirmadan önce
Yøre ile ilgili yapacagi bir ise dair söz vermesi gelenek haline gelmistir./SIZE]
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst