Aşk Sancısı
Daimi Üye

Tereyağlı Alman Keki (Butterkuchen) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağıılık süt
- 3 yemek kaşığıoda sıcaklığında tereyağı
- 1 paketyaş maya (21 gram)
- 4 yemek kaşığı (tepeleme)toz şeker
- 1 paketvanilya
- 4,5 -5 su bardağıun
- 2 adetyumurta (oda ısısında bekletilmiş)
Islatmak için (İsteğe bağlı)- 1 çay bardağıkrema
- 1 su bardağısüt
Üzeri için:- 150 gramfile badem
- 125 gramsoğuk tereyağı
- 4 yemek kaşığıtoz şeker
- Ilık süt, toz şeker ve yaş mayayı bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Mayayı ellerinizle küçük parçalara ayırın. Bu şekilde 10 dakika üzeri kapalı bir şekilde dinlendirip mayayı aktif hale getirin.
- Dinlenen mayanın üzerine diğer malzemeleri ve azar azar da unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan yumuşak bir hamur olacaktır. Çok fazla un ilave etmemeye özen gösterin.
- Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bez ya da streç filmle kapatın. Oda sıcaklığında 20 dakika kadar mayalandırın.
- Oda sıcaklığında mayalanan hamuru tezgaha alın, üzerine çok hafif un atın ve tekrar yoğurun. Yoğrulan hamuru merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın.
- Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine ya da borcama hazırladığınız hamuru aktarın. Çok düzgün bir şekilde çıkmasını istiyorsanız fırın tepsisine dikdörtgen kelepçeli bir kalıp yerleştirin. Hamuru içinde yayarak düzeltin.
- Tepsideki hamurun üzerini bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 20 dakika daha mayalandırın.
- Hamur mayalanınca hamurun üzerine parmaklarınızla içe doğru bastırın. Bastırdığınız yerde oluşan minik çukurların içerisine soğuk ve minik minik doğranmış tereyağlarını yerleştirin.
- Tüm tereyağını yerleştirdikten sonra hamurun üzerine file bademleri yayın. Toz şekeri de serpiştirin. Bu şekilde kekinizi 15 dakika daha mayalandırın.
- Ardından 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar 30-40 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin.
- Pişen kekinizi fırından alın. Dilerseniz sade şekilde, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
- Hafif ıslak bir lezzet istiyorsanız da süt ve kremayı çırparak fırından aldığınız kekin üzerine gezdirin. Kek sosunu çekip dinlenince ılık bir şekilde servis edin. Afiyetler olsun!