Terbiyeli Marul Dolması

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.701
Tepki
84.375
Puan
113
Konum
İstanbul
Terbiyeli%20Marul%20Dolması-B.jpg


Terbiyeli Marul Dolması

Malzemeler:
200 gr. kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz

Tarif:
• Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın.
• Sert kısımlarını kesin.
• Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.
• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın.
• İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın.
• Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun.
• Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın.
• Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin.
• Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın.
• 20 dakika pişirin.
• Limon suyuyla yumurtayı çırpın.
• Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın.
Alıntı...
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
sadiyecim oluyor:)
annem bir keresinde icini hazirlamisti lahana saricakti cok pisirmisti sarilmayinca son care marul yapmisti bayilmistik annem simdi arada yapiyor:incim:
 
H

Hera

Misafir
Çok ilginçmiş tadı nası oluyor ki marul yumuşuyor ya Çıtır hali sanki daha bi güzel geliyo bana yemeden karar veremem değilmiiiiiii
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst