
Terbiyeli Marul Dolması
Malzemeler:
200 gr. kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz
Tarif:
• Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın.
• Sert kısımlarını kesin.
• Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun.
• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın.
• İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın.
• Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun.
• Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın.
• Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin.
• Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın.
• 20 dakika pişirin.
• Limon suyuyla yumurtayı çırpın.
• Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın.
Alıntı...