TERAZİ – Uzlaşma Sanatının Büyük Üstadları

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
terazi-burcu-kadini.jpg


TERAZİ, aşkı, güzelliği, hazzı, hayatın rafine zevklerini, değer verdiğimiz maddi ve manevi bütün varlıkları temsil eden Venüs’ün şımarık kızıdır. Aynı zamanda da, iletişim ve zihin odaklı hava grubunun öncü burcu ve ilişkiler & ortaklıklar mekanı olarak bilinen 7’inci evin doğal sakinidir.

Bir insan nasıl olur da, hem hayatın zevklerine düşkün, hem ilişki odaklı, hem de akılcı tutumlar ve iletişim yeteneğini temsil eden erkeksi hava grubunun lideri olur?

Eh, zaten Terazileri anlaşılmaz ve ele avuca sığmaz yapan da bu paradokstur :))))

HERŞEY ZIDDIYLA KAİMDİR!

ve EVRENİN SIRRI DENGEDİR…

Zıddıyla uzlaşmayı, dengeyi bulmayı bilen insan, mutlu insandır…

Terazi MUTLU olmak isteyen insanların burcudur. 7’inci evin dersi ise ”mutlu olmak için mutlu etmek” gerektiğini öğrenmektir. NASIL mı?

Üstünüze afiyet Venüs insanı biraz tembel yapar :) O yüzden Terazi’lerin diğer hava grubu üyeleri gibi hop zıp hareket halinde olmadıkları bilinir. Eğer bir Terazi harekete geçiyorsa, mutlaka bir amacı vardır! Amacına ulaşmak için ne bir İkizler kadar çok konuşması, ne de bir Kova gibi tek başına – ya da etrafındakileri de uzaklaştıran bir inatçılıkla – uğraşması gerekmez :))) Terazi bir şeyi aklına koyar ve yalnız kendisi harekete geçmekle kalmaz, amacına hizmet edecek tüm bileşenleri harekete geçirecek çözümleri de üretir. ÖNCܒlüğü bundandır.

Amaç odaklı olduğu için, ne almak için ne vermek, ne zaman vermek, ne kadar vermek, ne zaman durmak, ne zaman geri çekilmek, ne zaman öne çıkmak gerektiğini bilir… Daha doğrusu bu denge, ayar, kıvam ve dozları tutturmak için daima titizlenir! Paracelsus’un ünlü deyişinde belirttiği gibi: ”Herşey zehirdir… Mühim olan Dozdur!” Terazilerin her daim kararsız ve biraz gergin olmalarının nedeni budur… Onlar hep EN UYGUN olanı yapmak, uygun olanı bulamıyorlarsa tercihan hiçbir şey yapmayarak olası zararlardan korunmak isterler.

Bu nedenle de Terazi’nin ilk ve en hayati ihtiyacı NEREDE DURDUĞUNU BİLMEK’tir… Durum, konum, zarar, ziyan ve olası kazancın tespiti, bir sonraki adımın tasarlanması için şarttır. Zıddı olan ”illaki hemen şimdi bir şey yapmak” delisi Koçta hiç bulunmayan nitelik de budur!

Terazi’nin hayatı UYGUN koşulları, fırsatları, insanları seçmekle geçer :) Bu yüzden de Terazi insanı sorgulayıcı, yargılayıcı ve belirleyicidir!

Garip bir sabırları ve kararlılıkları vardır… Kendinden hoşnut, serin ve ilgisiz hallerine kanmayın. O her bir şeyi olması gerektiği hale – tabi kendi kafasına göre – getirmek için her yolu deneyen, ama bir iş çıkmayacağına karar verdiği zaman geriye dönüp bakmayan biridir! Umudunu kaybetmediği sürece yeni bir yol deneme azmini, umudu kalmayınca da zamanını kaybetmez :)

Terazi sosyal bir varlıktır! Onlar için kendilerini ait hissettikleri topluluklarda saygın bir yer edinmek, bütünleşemedikleri topluluklarda ise en azından kendine has bir şahsiyet olarak hayranlık ve ilgi uyandırmak isterler. Sakın yüzlemeyin çünkü inkar ederler ama onlar sürekli seyirciye oynarlar :) Adeta üzerlerine çevrili bir kamera ile yaşıyormuşcasına ”oluşturdukları etkiyi dert ederek davranan” insanlardır. Etiket kurallarına gösterdikleri özen, giyim kuşama ve kendilerini pozisyonlamaya duydukları merak, onaylanma ihtiyacı ve kusurlu duruma düşme kaygısı ile yüklü bilinçaltlarının bir yansımasıdır.

Beğenilmeyi dert eden bir insan olmak sanıldığından daha ağır bir yüktür… Ve böyle yükler insanı bazen göründüğünden daha kırılgan, bazen de sanıldığından daha güçlü yapar ;)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst