Tepsi pastası...

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
771
Puan
93
Konum
Malatya
TEPSİ PASTASI
Malzemeler(Orta boy fırın tepsisi için)

5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1.5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Islatmak için: 1 su bardağı süt

Kreması için

5 su bardağı süt (1 bardağı su olabilir)
5 tepeli yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı(katı halde)
1 portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya
Süslemek için:

3 adet muz
Antep fıstığı
Hindistan cevizi

Tepsi pastası nasıl yapılır?

Öncelikle kremayı pişirin. Tereyağı ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alıp çırpın. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirmeye devam edin ki, un kokusu kalmasın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip yeniden çırpın. Krema katı gibiyse biraz süt ilave edip kıvamını açabilirsiniz.
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
Portakal suyunu, kabuğunun rendesini ekleyip karıştırın. En son un ve kabartma tozunu da ekleyip 30 saniye kadar yeniden çırpın.
Ben bu pasta için midi boy fırının tepsisini kullandım. Eski termikel fırınımdan kalan tepsiydi.
Tepsiyi güzelce yağlayıp unlayın.
Hamuru içine döküp yayın.
200 derecelik önceden ısınmış fırında kekin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar ılınmasını bekleyin.
Kekin üzerine 1 bardak soğuk sütü gezdirin. Muzları dizmeden önce yeniden çırptığınız kremadan azar azar kekin üzerine sürün.
Muzları dilimleyip dizin.
Kremanın kalanını muzların üzerine dökün.
En üste krem şanti de konulabilir ama bence gerek yok.
Dilediğiniz gibi süsleyin. 2-3 saat dinlenen pastanız servise hazır. Afiyet şifa olsun.
602025_545456462166262_6531694_n.jpg
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ne kadar güzel süslenmis, cok güzel bir görüntü. :ask:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst