Tepsi Kebabı Tarifi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
Tepsi Kebabı Tarifi

Malzemeler

500 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
2 su bardağı su
1 kuru soğan
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
2 adet domates
karabiber
kimyon
tuz
pul biber

yarım çay bardağı sıvı yağ
Kebap Tarifi

Kıymayı geniş bir karıştırma kabına alın üstüne,kuru soğanı rendeleyin,ince,ince doğranmış maydonozu

ilave edin,sarımsağı ince,ince kıyın ve ilave edin üstüne tuz ,sıvyağ ,baharatları da koyup hep birlikte

karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız kıymalı harcınızı tepsiye eşit biçimde bastırarak yayın.Üstüne

uzunlamasına kesilmiş yeşil biberleri , yuvarlak dilimlenmiş domatesi de kıymalı harcın

üstüne dizin salça ve suyu karıştırıp sos elde edip sosu da yemeğinizin üstüne gezirin.

Daha önce ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırında yemeğinizi pişirin
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst